dilluns, 17 de desembre del 2018

OBRIM LA 18
Els mitjons de Nadal...


Segons la tradició, la matinada de la nit de Nadal, el Pare Noel visita les cases dels nens que s'han portat bé i omple els mitjons de regals. Segur que més d'una vegada has pogut veure aquesta tradició en alguna casa, sobretot en aquelles que tenen llar de foc. Però, saps realment d'on ve aquest costum? Encara que en realitat es tracta d'una tradició més pròpia de la cultura anglosaxona i dels països del nord d'Europa s'està estenent cada vegada més a tot el continent.


I és que la figura de l'entranyable ancià de barba blanca vestit de vermell que viatja en un trineu tirat per rens va tenir la seva inspiració en Sant Nicolau de Bari (segle IV). Es diu que al poble on vivia el sant, habitava un noble vidu holandès que havia realitzat males inversions i havia acabat per arruïnar a la família. 
No obstant això, hi ha altres versions que parlen de que l'home després de la mort de la seva esposa va quedar alienat i va regalar tots els seus diners. En qualsevol cas, la realitat era que les seves pobres filles no comptaven amb un dot suficient per poder casar-se, la qual cosa era costum en l'època.
És aquí on apareix en escena de nou Sant Nicolau de Bari que, tot i ser sacerdot, havia nascut en el si d'una família rica i en morir els seus pares havia heretat una gran fortuna. Aquest saber de la situació del pobre aristòcrata i de l'aflicció que sentien les noies per no poder casar-se amb els seus pretendents. Així doncs un dia que passava per casa a través de la finestra va veure els mitjons de les seves filles que estaven assecant-se al costat de la llar de foc. 


Llavors va pujar a la part superior de la casa i va tirar unes poques monedes d'or per la xemeneia amb tanta cura que aquestes van arribar a l'interior dels mitjons. 

Al matí següent les nenes van trobar l'inesperat regal de "Santa Claus". D'aquesta forma les filles del vell noble van poder casar-se.
I és així com a partir d'aquest moment va començar a estendre la tradició de fer regals per Nadal als nens bons i de posar els mitjons a la xemeneia. I tu? Com t'has portat? Creus que aquest any el Pare Noel et portarà regals

                                                      “OMPLE EL MÓN  DE BONS DESITJOS”


Desitjo que us agradi aquest regal... i demà continuarem amb la 19


Júlia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada