diumenge, 16 de desembre del 2018

OBRIM LA 17

OBRIM LA 17

Els llums de Nadal són sens dubte unes companyes incansables d'aquests moments en què sembla que tota la societat canvia i vam gaudir d'uns dies de pau i tranquil·litat que d'altra manera sembla difícil trobar.


Sabeu que  els llums de Nadal es basen en un costum alemanya nascuda al segle XVIII en la qual es col·locaven senzilles espelmes en els arbres de Nadal amb l'objectiu de donar un toc diferent a la decoració nadalenca.
Durant dos segles, aquest sistema es va anar estenent fins al punt en què es va convertir en un costum en pràcticament qualsevol llar europeu.

 No obstant això, des de l'aparició d'aquesta idea fins a la utilització de les llums elèctriques encara quedaria molt de temps per transcórrer, i és que no va ser fins al segle XX quan es va començar a utilitzar l'electricitat i les bombetes rudimentàries d'aquell llavors no només per decorar les llars, sinó també per donar un toc diferent als carrers i els edificis.

A poc a poc, aquesta idea que va néixer a Alemanya es va anar estenent fins que en els anys 60 es va convertir en un element decoratiu imprescindible per a les festes nadalenques als Estats Units, i poc a poc va arribar a aconseguir a molts altres països fins i tot a aquells que no tenien costum o creença cristiana.


En l'actualitat, els llums de Nadal han passat de ser veles o ser senzilles bombetes a ser substituïdes per llargues tires de LEDs d'alta tecnologia, cosa que no només ens garanteix una major efectivitat, sinó que a més també són molt més ecològiques, tenen una vida útil molt més gran i per descomptat també redueixen el consum en comparació amb la bombeta que ja tendeix a desaparèixer.

                       
                                                       “PETITS GESTOS, GRANS SOMNIS”


Fins demà que continuarem obrim la següent finestra... serà la 18Júlia


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada