diumenge, 30 de juny del 2013

LA CUINA ( III )



La
  cuina III. . .        



La cuina: el cor de casa meva








            
      Les rajoles d'estil antic



     
    El mobiliari escollit va ser el provençal,
I



el color  entre blanc i cru






           una vaixella campestre






                         unes simples pomes poden ser un detall de decoració







       L'armonia cromàtica és el fil conductor d'aquesta cuina




                El terra de terracota manual





   per donar-li un aire rústic es combina el color blanc amb la pared de "ladrillo visto"





       
          El racó de les aigües



             ... una petita col·lecció.


                        

             Les caixes de galetes portades de França, Amsterdan, Viena etc

 la  alacena


   


Un gerro amb sabor a camp


         
MENJAR BÉ A CASA NO COSTA RES

 


Ous ferrats amb mel




Si, si, com ho sentiu.
És un plat tradicional de casa nostra. 
Probablement molts de vosaltres ja coneixeu aquesta recepta...
No té cap secret, ja veureu.
Es qüestió de fer un parell d'ous ferrats, ben fets, i un cop fregits i salats ruixar-los amb un bon raig de mel.
A mi, m'ha encantat, és una boníssima combinació.


INGREDIENTS
1 o 2 ous
oli per fregir
sal i mel 

ELABORACIÓ

 S’agafen els  ous frescos i mel.
 En una paella...tireu un bon raig d'oli...i quan sigui ben calent tireu els  ous.
 No hi poseu sal encara. Deixeu cuallar la clara...que comenci a torrar-se una micona pels costats.
 Ara, amb l'ajuda d'una cullera, tireu una mica d'oli roent per sobre el rovell de l'ou, fins que canviï de color, no més. 
 Els  emplatem, procurant que no es trenquin. Els salem una mica, al gust.
 Finalment, tireu-hi un bon raig de mel per sobre de tot el plat.
  Ja el podeu servir a taula, acompanyat de pa per sucar, clar.
                              Ara, a sucar pa  i  bon profit!

                       
       









Mousse de iogurt amb granissat de maduixa

Mousse de iogurt
INGREDIENTS:
200g de iogurt grec 

200g de nata

ELABORACIÓ:
Barrejar el iogurt grec la nata i incorporar-la amb suavitat.
Abocar la mousse a les copes de servir i reservar a la nevera fins el moment de servir. 

Granissat de maduixa

INGREDIENTS:

400g de maduixes
50g de sucre
50g d’aigua
1⁄4 de fulla de gelatina


ELABORACIÓ:
Hidratar la gelatina en aigua freda.
Escalfar l’aigua i el sucre fins que es dissolgui el sucre.
Incorporar la gelatina escorreguda a l’almívar i barrejar fins que es fongui bé. Triturar les maduixes amb el túrmix. Afegir-hi l’almívar calent a rajolí.
Reservar al congelador.
Rascar el granissat amb una forquilla i tornar al congelador fins el moment de servir









1 comentari:

  1. Hola bonica! Aquest blog: m'agrada molt i en tots els detalls se’t veu a tu. Totes les presentacions i les fotografies són fetes amb molt de gust i molta cura, realment és una feina de professional: els detalls de les flors, l’equilibri dels colors, la combinació de tèxtils, els diferents estils (com parar una taula per a diferents ocasions), fins i tot les varietats de parets (a la cuina, per exemple), les llums, les diferents cortines,...i tot això dansant amb un festival d’harmonia i elegància.
    En quant a les receptes també estan molt ben confeccionades i posar la imatge del resultat final (tan bé mostrat) anima a fer-ho i provar-ho!

    Realment el teu bloc no té res a envejar d’altres revistes o publicacions sobre aquests temes.

    I per últim felicitar-te per la casa tan maca que tens

    Maria Rosa

    ResponElimina