Aquesta setmana parlaré del menjador. Us presento al nostre majordom, el vaig trobar en una botiga que m'agrada molt que es diu "Maison du Monde"
Benvinguts al menjador
Aquest menjador està separat del saló, com veieu, les tonalitats son càlides, agafa les gammes dels crus, beixos i marrons.
Hi ha dues fornícules una a cada banda, il·luminades per on està exposada la vaixella.
Les cortines són de seda salvatge comprades al Zara Home, una altra botiga que recomano perquè trobes un ventall de possiblitats, per tots els estils de decoració i, el més important, per tot tipus de butxaques.
La lampara és d'aquelles que es diuen aranyes, de vidre negre. Suposo que es diuen així perquè tenen diversos braços i simulen una mica la forma de l'aranya.
Aquest sería el menjador i aquí es veuen les fornícules que us deia.
Detall de les cadires
En el menjador hi ha dos quadres que vam portar de Tahilàndia, són una parella d'avis, si us fixeu bé és molt curiós perquè està pintat sobre una fulla d'arbre.
Un cop a casa, vam anar a enmarcar-lo, i aquest és el resultat.
Preparem la taula pels convidats, en aquest menjador el negre li va perfecte.
Continuem amb el color negre...
Aquesta taula amb tonalitats daurades
Aquesta és més de Nadal.
Preparem una recepta especial per l'ocasió.
La recepta:
Avui farem un plat típic català molt saludable: l'escalivada, però a lo "Masterchef", segur que hi ha mil formes de presentar-la des de sola per acompanyar un peix o una carn fins a fer-la servir de primer plat o com a entrants.
Escalivada
Ingredients per a 4 persones
- 3 pebrots vermells
- 2 albergínies
- 3 cebes
- 2 llaunes individuals d'anxoves
- Oli i sal
La podem fer com a primer plat si li afegim,
- 4 patates
- 4 patates
- vinagre de Mòdena
Per començar posarem el forn a escalfar a 200ºC, mentre rentem la verdura amb aigua abundant. Les cebes les pelarem i ho col·locarem tot a la safata. Posarem un rajolí d'oli i sal i cap al forn. Ho deixarem coure 1 hora, i ho girarem de tant en tant perquè la cocció sigui uniforme per tots el costats.
Al mateix temps posarem a bullir quatre patates uns 20 minuts.
Quan hagi passat el temps deixarem refredar una mica, pelarem i tallarem a tires amb l'ajuda d'un ganivet totes les verdures. Posarem tires de pebrot, albergínia i ceba en una safata. Després tirarem per sobre una mica del suc de la cocció, oli d'oliva i sal. Finalment tallarem les patates a rodanxes d'un dit de grossor. Col·locarem una rodanxa de patata, posarem una o dues cullerades soperes d'escalivada, una altra rodanxa de patata i una mica més d'escalivada. Finalment hi posarem unes anxoves i olives negres per sobre com a decoració i un raig de vinagre de mòdena.
I molt bon profit!
Espero que gaudiu d'aquesta recepta estiuenca.
També la podem fer servir si bullim uns ous i els tallem per la meitat com a aperitiu o entrants.
Ratllem el rovell de l'ou i fem un llit, a sobre posem els ous farcits d'escalivada, enrotllem les anxoves i ho col·loquem a sobre.
Què us sembla? Un plat senzill i molt bo.
Ara us ensenyaré els menjadors preferits.
Jo sóc de les poques persones que llegeixen revistes del cor, concretament la Hola. Ho dic perquè la gent diu que no les llegeix perquè no queda bé, i només ho fa a les perruqueries, i jo és al lloc on em porto un llibre. Des de fa molts anys els diumenges esmorzo amb la Hola, me la miro de dalt a baix, i sempre li he tret molt de profit. Miro la decoració de les cases, com vesteix la gent segons les ocasions, copio les receptes i tinc guardades totes a les que he trobat coses interesants. Ara us ensenyaré alguns dels menjadors que m'agraden:
Aquí un de clàssic i elegant.
Aquest amb un estil ètnic amb quadres d'animals de la selva.
Aquest el trobo molt alegre pel colorit de la taula
Un de més rústic, amb les tonalitats suaus.
Amb aquest verd on es recrea el paisatge que l'envolta
Un altre rústic. Els centres de flors no us recorden a un centre que vaig penjar en la cuina III?
I aquest en negre amb un estil més oriental.
Aquest amb un toc francés.
Romàntic i molt primaveral, a vegades he copiat això de posar els pètals de rosa sobre la taula, no en tanta quantitat, però si que he posat un centre de roses al mig envoltada de pètals i queda molt bonic.
Aquest menjador colonial uneix el mar i la montanya. Està obert de bat a bat gràcies a les grans vidrieres, amb l'extraordinària naturalesa que l'envolta i amb la família de palmeres crea un ambient d'hivernacle i ens dòna la sensació de relax que aporten els colors blau-verd.
Si us fixeu en tots aquests menjadors hi ha racons i molts detalls que podeu fer a casa.
Espero que us hagi agradat!!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada