Calor i color
Arriben els dies llargs, de llum i d'alegria, de passejos, de sopars amb els amics en les terrassas, tots pensem en els dies de relax en les nostres vacances
Tots els racons florits
el jardí es vesteix amb les seves millors gales...
Posem el parasol per les hores fortes de sol...
Crear diferents ambients en el jardí és una altra clau de la decoració,
per llegir....
Per esmorzar....
o simular un picnic....
per dinar...
Arriba el temps de les amanides fredes. Avui una amanida freda de pasta amb tonyina, llimona i orenga es d'aquells plats que es fan ràpid... i que serveix com a plat únic, donat que porta cereals i preoteïna.
pasta (qualsevol tipus de pasta que us agradi)
2 llaunes de tonyina
200 gr. de tonyina fresca (es fa volta i volta a la paella)
2 llimones
orenga
Agafar el suc de les dues llimones i abocar-lo al bol de la tonyina
i es deixa reposar, fins que es monti el plat.
a continuació es bulleix la pasta fins que estigui al dente. Escórrer.
Mentre en una paella fem volta i volta la tonyina fresca
Barrejar la pasta amb la tonyina macerada amb llimona, es posa per sobre la fresca i s'amaneix amb orenga.
I a gaudir del dinar!!!!
És temps de dinars freds, avui possaré un altra amanida molt coneguda però amb una variant,
és una amanida rusa, jo li dic a la catalana amb anxoves de l'Escala, boníssima. No cal que us expliqui la recepta de l'amanida, ara si no heu provat a posar-li anxoves us ho recomano. En realitat en forma de tapa és típica de Múrcia ells li diuen una Marinera
i per acabar unes meduixes i pinya banyades amb xocolata desfeta
també en forma de broqueta de fruites.
Que fàcil es donar-li un toc estiuenc a les estovalles
El solstici d'estiu arriba amb la primera festa important la Nit de Sant Joan
Llums, espelmes.. aquesta lampara de jardí, va ser una idea meva, vem buscar per internet unes papellones i me la van fer, volia tenir papellones al jardi
Jo ja he preparat els meus desitjos per aquesta nit
Per si es compleixen faré peticions per tots vosaltres....
La Nit més curta de l'any
La Nit de Sant Joan és un moment únic per les herbes, ja que hom creu que al punt de mitjanit sant Joan Baptista les beneeix per tot l'any i aquest és el moment en què tenen més poder. Agafen tota mena de virtuts, la majoria guaridores o de bonafortuna. Hi ha un refrany que diu :
Les herbes de Sant Joan
tenen virtut per tot l'any
Els petards estan presents en les celebracions de Sant Joan en tots els carrers i places, aquesta es la plaça del costat de casa....
Les fogueres, el foc és sinònim de purificació. Als carrers i places és costum que la gent tregui coses velles per cremar. Tothom apila les seves coses i s'encén la foguera, al voltant de la qual es fa la festa.
Una de les coses que no pot faltar a la taula desprès de sopar és la Coca de Sant Joan, a casa ho fem a vi dolç
Les més típiques són les de fruites (pa de pessic amb fruita confitada per sobre, amb o sense crema)
i la de llardons (amb pinyons o atmella per sobre)
I des d'aquí, asseguda demano que es compleixen els desitjos de tots, Bon estiu per tothom....
Fantàstic!!!!
ResponEliminaSegueix així, jo et seguire, les meves amigues i jo ja estem enganxades ho veiem els dilluns i ja tenim tema a comentar i fins i tot fem alguna prova,
CArme
M'HA ENTRAT GANA AMB ELS PLATS. JÚLIA ADOPTA'M. ETS UN CRACK
ResponElimina