dissabte, 22 de juny del 2013

LA CUINA ( I )

Aniré parlant de totes les habitacions, segur que recollireu idees, avui li toca a la...
  
   La 
cuina . .

Aquest blog, el vaig iniciar pensant en la decoració d’interiors, que és una de les meves grans aficions però en tinc d’altres,  la pintura, la jardinera i  també la cuina. Aquestes dues últimes em relaxan moltíssim.   Desprès d’un dia de feina intens m’agrada ficar-me a la cuina  i fer algún plat, val a dir, que a casa els hi agrada tot, i això fa que pugui innovar i a vegades també els faig fer de conillets d’índies. 

He pensat que a part de parlar de decoració m'agradria compratir algunes de les receptes que faig a casa i també us ensenyaré racons i detalls de la cuina.


La cuina és el punt més important de casa meva, és on es produeix la magia de transformar els aliments en plats que reuneixen a tota la família.


Per la  cultura Xina una cuina amb un rebost ben assortit es símbol de riquessa i abundància.  En el feng-shui es diu que l'elaboració dels aliments amb molt d'amor respresenten alegría, felicitat i armonia familiar.


RECURSOS NATURALS


"M'agrada donar un toc únic i personal, a vegades unes prunes ...aquestes de pagés"




     
     Poden donar pas a uns racons com aquests...









     L'altra dia parlant del blog una amiga i seguidora em va demanar formes de posar la taula, Angi aquesta part va dedicada a tu,



      LA TAULA LA GRAN PROTAGONISTA


      ..Dinar en companyia,


       Escollir taula, com decorar-la  per cada ocasió



   ... per cada dia senzilla i en blaus
       




      ... amb nens 

     
    ...i per nens amb vaixella de plàstic





      ... amb invitats,




        
     

      ... per sopar en blancs i torrats molt urbanita.





      
          ... un dinar d'amigues.  


           
  

                                                            ...  i molt romàntica com a mi m'agrada.
  
             

 Una taula ben posada, és la clau de l'èxit

'Mimar' la presentació dels aliments es crucial en l'èxit d'un dinar. Una estovalla ben escollida, una cristalleria que potenciï la qualitat del vi, una vaixella amb estil... forma part del plaer de la bona taula.


Ara que comença la calor, ve de gust un postre refrescant. A més és una bona forma de fer que els petits gaudeixin menjant fruita.


PRÈSSECS FARCITS DE GELAT DE VAINILLA AMB ANOUS DE MACADONIA


Ingredients,
                   - prèssecs (durant l'any poden ser en llauna i ara podem aprofitar que estem   en el temps d'aquesta fruita)
                   - gelat de vainilla d'anous de macadonia
                   - nata
                   - atmella crocanti
                   - caramel líquid





   i aixi montariem el plat




                                                  
  queda boníssim, i a que  fa goig el plat?


                                   


Avui també he fet una amanida de endívies i canonges amb musclos, ara a l'estiu  us la recomano 





Propietats de l'amanida, 

la endívia: molt rica en fibra, evita l'estrenyiment, molt adequada en les dietes d'aprimament, 

els canonges: és una bona font de betacarotè, vitamina C i àcid fòlic. Té propietats diürètiques, depuratives i laxants.

musclus: té moltes vitamines i minerals, sabeu que 15 musclus equival a la mateixa proteina que un bistec de 170 gr? però amb molt menys greix!


Bon profit!!!


   Avui hem fet taules, continuaré amb la resta de la cuina i si us ha agradat la introducció de les receptes aniré explicant algunes més.

    

5 comentaris:

  1. Quantes vaixelles tens? He al·lucinat, fins i tot per a petits!!!!
    Gràcies pels consells i les idees.

    ResponElimina
  2. Júlia segur que faré l'amanida d'endívies. Té molt bona pinta.

    ResponElimina
  3. Hola Júlia, m'ha agradat molt els centres de fruites, ésevident que si la matèria prima és important,la imaginació i el bon gust, ho són.

    Gràcies per les teves idees.

    Maria

    ResponElimina
  4. Oh Júlia quina amanida i quines vaixelles!!. Montse Villarrasa

    ResponElimina