JO, A BARCELONA I VOSALTRES?
Vaig fer un bloc dedicat als balcons i aquesta setmana el dedico a les terrasses, pero a les terrasses d'estius aquets nous espais que floreixen per gaudir a l'aire lliure d'un bon àpat o d'una copa en companyia de familiars o amics.
La majoria estan obertes, aprofitant moltes vegades per realitzar algunes activitats que permetin fer encara més atractiva la nit i aconseguir l’atenció de tothom amb la música en directe, des de Jazz fins a House, passant pel simple acompanyament de la melodia de piano, guitarra etc.
Si tenim ganes d’impressionar, a la terrassa interior del Vianda és difícil no fer-ho.
Vivanda
Es tracta del pati del darrere d’una antiga casa de Sarrià envoltat d’heures a serveixen deliciosos plats,
alguns com aquets, fan agafar gana oi? ...
També poden pendre una copa com uns reis en
Torre Rosa
Si visiteu Torre Rosa sembla un escenari de la pel·lícula de Fellini. Si algú travessa la porta de ferro forjat amb una americana blanca, ens podem imaginar que Marcello Mastroianni torna a estar entre nosaltres. En una antiga casa d’indians del barri del Congrés, hi trobem aquesta cocteleria. La terrassa, ubicada en un jardí de pedres i envoltada de vegetació, és una delícia de silenci. Una nit d’estiu amb un gintònic de cítrics de la casa, i ja es pot acabar el món.
Us animeu a testar algun !!
I per ultim us ensenyaré una TERRASSA molt especial que he visitat amb motiu de l'aniversari del meu marit, l'hem regalat una Nit màgica a la casa Batlló, realmet ha estat màgica per tots...
Casa Batlló
Us explico es un espectacle de música en directe i llums. El dia que vem anar nosaltres l'expectacle era càrrec del guitarrista Sergi Vicente (professor de guitarra del conservatori superior de música del Liceu i director de guitarra de la orquesta de Barcelona) junt amb el piano
La primera part, del concert va ser en la terrassa,
Als peus d'aquesta façana s'ubica la terrassa del pis principal a la que s'arriba des del menjador
A on et serveixen el millor coctel de la Martini el Martini Royal (es de cava, martini, gel i llima) molt refrescant,
I a continuació fan un espectacle de vídeo mapping sobre la seva façana amb el nom d'El despertar de la Casa Batlló
finestres badallant, el drac animat llençant foc ...
rat penats volant, les màscares i confeti de festa amb focs d'artifici, etc.
A continuació la segona part del concert es fa en el salon interior.
Pujant per l'escala principal, sembla l'espinada del monstre
El passamà, que recorre tota l'escala, té als seus extrems uns elements decoratius formats per un pal metàl·lic amb una esfera de vidre vermell envoltada per dues cintes de ferro que sostenen una corona sobre l'esfera.
Al final de la serpentejant escala s'arriba a un rebedor que fa funcions de distribuïdor; darrere d'una primera porta s'arriba a la sala de la llar de foc
Des d'aquesta mena d'avantsala s'accedeix als salons de la façana principal a través d'amples portes
a on es va fer la segona part del concert
Els seus finestrals van ser pensats per a "veure i ser vist"
Un cop acabat el concert vem acabar de visitar aquesta obra mestra de Gaudí
El sostre és un cel ras amb un relleu de guix en forma de remolí que recorda l'ambientació marina de la casa. Al centre de l'espiral hi ha una espectacular làmpada.
Baixant per una petita escala que va als lavabos
Trobes un pati interior
L'arquitecte va decidir compensar les diferències naturals d'il·luminació entre la part alta i la baixa amb un enginyós degradat del color de la ceràmica que recobreix les parets que va del blau cobalt fins al blanc, de dalt abaix.
A l'altre extrem del pis, mirant per la façana posterior cap a la terrassa, es troba el menjador privat dels Batlló a on hi aquesta mostra de fotografies
En acabat bem sortir i fora vaig fer alguna foto mes d'aquesta joia arquitectònica del Modernisme
Ha estat tant màgic que us recomano viure tot l'explendor i la creativitat d'questa obra des d'una perspectiva màgica i cautivadora, on hi fareu uns descobriments fantàstics que us sorprendran i us fascinaran, jo m'he enamorat per dins!!
Un altra alternativa es fer petites escapades...
A Barcelona tenim platges tant neta com aquesta
I racons com aquest
O aquest...
Que bonica es la nostra Costa brava
Amb les seves petites capelles
Despres de veure aquets llocs us deixo alguns detalls inspirats en el Mediterrani
Que tal aquesta forma original per posar la sal i el pebre a la taula
O aprofitar aquells pots de vidre per posar tot allò que hem recollit a la platja
A vegades no cal masses diners per fer racons agradables
A vegades amb coses que tenim tots a l'abast com un envas de iogurt de vidre, una corda, qualsevol tipus d'herbes i una espelma petita es pot aconseguir aquet detall per posar-lo a casa, ja sigui de muntanya, platja o de ciutat quedara molt decoratiu en qualsevol lloc que ho posis.
Doncs sí, sovint volem arribar a tot i a vegades hem de parar i seure, encara que sigui un moment, i donar-nos uns instants de descans i de plaer. I ja ho crec que ho seran, si per recuperar forces ens preparem un mos com aquest,
Ingredients:
Panets mini de hamburguesa (qualsevol super jo els vaig comprar al Consum)
Formatge Boffard reserva (es troba al Corty)
Confitura de grosellas o fruits vermells.
Nous trocessades
Crema artesanal de espàrrecs (al Corty feta)
S'agafen els panets oberts per la meitat i es pasen per la torradora, se unta una mica de cremad'espàrrecs, es posa una mica de pebre negre, a sobre unes "lascas" de formatge i despres una boleta petita de confitura de grosella o fruits vermells i per coronar es polvoreja amb trocets de mou i ja ho hem preparat.
Això amb una copeta de vi podem celebrar que som les millors...
Gracies per la vostra visita i espero que us hagi agradat.
Genial¡¡¡¡
ResponEliminaSabes sacar lo bueno de todo,en un momento has hecho disfrutar de rincones que tenemos '' en casa '' y no sabemos aprovecharlos.
Pensamos que si estas de vacaciones y no viajas fuera, es como que no las haces.
Por suerte vivimos en una ciudad que nos queda mucho por descubrir de ella.
Un abrazo
BLANCA
Espectacular la secció de la Casa Batlló, felicitats, Júlia!!I també m'apunto les receptes que vas donant, que tenen un aspecte imponent.
ResponEliminaGràcies!
N.