diumenge, 15 de març del 2020

JO TELETREBALLO, TU TELETREBALLES...

Jo em quedo a casa !!! 

 Si les circumstàncies t’obliguen a traslladar el teu lloc de treball al teu saló o al dormitori, el millor que podem fer és un espai de treball còmode, agradable i inspirador per això t’explicaré com aconseguir crear un entorn tranquil, que et permeti emprendre les teves tasques amb eficàcia i comoditat.  

 Treballar a casa no sempre és tan fàcil com sembla i, per molt que sigui una cosa improvisada, és important que puguis fer-ho en les millors condicions.  Si no disposes d'un despatx i has d'establir la teva àrea d'operacions a la sala, la clau està a trobar un espai tranquil, que afavoreixi la concentració i en què et sentis a gust.


  En aquest sentit, la senzillesa serà la teva aliada.  Busca un racó allunyat, si és possible, de les zones de major enrenou, i que compti amb la suficient llum natural.  Procura no omplir-lo de objectes i aposta per colors clars i lluminosos. 


Parlem de lo bàsic  per començar fes-te amb una taula de treball adequada, una cadira còmoda que t’eviti patir dolors d'esquena, i un llum d'escriptori adequat. Després podràs incorporar alguns elements d'emmagatzematge o decoratius
... sempre amb ordre.

 És essencial en el racó de treball, ja que t'ajudarà a ser més productiu.  El més important és que no omplis la teva taula amb coses que no necessites, i t'ho dic jo, els que em coneixeu sabeu que sóc de les que acostumo a  tenir coses a la taula, però reconec que a casa és millor tenir el just i en ordre. 


Tingues  a mà el material d'oficina en accessoris d'emmagatzematge obert (com caixes, pots, cistelles o revisters) i guarda la resta d'objectes, papers i documents.  Per a això pots recórrer a caixes amb tapa, arxivadors, contenidors, prestatges de paret, mobles de calaixos.

 Una taula buidada t'ajudarà a mantenir la concentració.  No et pot faltar una caixa especial per amagar els cables (o un altre sistema similar), ja que tenir un embolic d'ells a la vista no afavoreix en absolut la sensació d'ordre. Comptar amb un racó senzill en on concentrar-te per al treball, no vol dir que hagi de ser impersonal.  Tot serveix per aconseguir aquest entorn agradable en el qual et sentis al teu gust. ... i sempre una bona il.luminació.

 La llum natural és fonamental a l'hora de treballar, tant a l'oficina com a casa.  A més de fer-te sentir amb més energia i disposició a l'hora d'escometre les teves tasques, és el més adequat per la teva salut, especialment per a la vista.  No obstant això, quan la jornada laboral s'allarga més enllà de la posta de sol necessites una bona il·luminació artificial.  
Per treballar a casa el recomanable és una llum intermèdia o neutra  que afavoreixi la teva concentració.  El més adequat serà comptar amb un llum d'escriptori articulada, com un flexo, la llum puguis dirigir cap a un punt concret.  Així podràs llegir, escriure o utilitzar l'ordinador sense molestes ombres.


 Les meves plantes  contra l'estrès...

 Incloure en el teu espai de treball algunes plantes és una gran idea, ja que contribueixen a aconseguir un ambient més natural i acollidor.  Això sense comptar que resulten perfectes per combatre l'estrès quotidià, elevar el nostre estat d'ànim i fer-nos sentir millor. 
 Algunes espècies perfectes són el espatifilo (Spathiphyllum wallisii), el poto (Epipremmum aureum) i el filodendron (Monstera deliciosa): són resistents, necessiten poca llum i purifiquen l'ambient.

                   Be, desitjo que us  hagi agradat i us ajudi a passar aquests dies.                    
I per últim el Covid-19 passarà, però l'experiència generada amb el teletreball en equip virtual marcarà una nova era en la forma de treballar.


Ah! I recordeu que la millor prevenció passa per seguir els consells dels professionals: teletreballar sempre que sigui possible amb roba còmoda i adequada i dur a terme una higiene òptima, prestant especial atenció a les mans,  són dues claus bàsiques.                   El COVID 19 ens farà més forts en molts aspectes, canviant per sempre, com va passar després de la crisi financera de 2008, tal com vénen apuntant diversos analistes i psicòlegs en aquests últims dies.  No, no és la fi del món, però molta gent patirem, encara que sigui només pel fet de viure un confinament llarg i impredictible: dies tancats a casa donen per a molta reflexió.  

Cuideu-vos i mirem la part positiva. Ara tindré més temps per tornar al blog, que el tenia una mica deixat. Fins aviat

Júlia


3 comentaris: