dimecres, 1 de gener del 2020

VOLS ESTAR BÉ PRACTICA EL OOSOUJI

Superades les festes nadalenques, tornem a la realitat. Fora daurats, plates, vermells, pomposidades i maximalismes.  Amb ganes de nou, volem optar per la senzillesa i fins i tot ens atreviriem amb el minimalisme.

 En fi, el primer mes de l'any el mes que començem amb  la dècada dels nous anys 20, esperem que aquest any sigui especial i molt, molt tranquil, ja m’enteneu...


Aquest any m’he proposat  començar aquesta nova dècada practicant el Mètode Oosouji!

 La finalitat d'aquest mètode és fer una neteja profunda de l'exterior i que sempre és notarà a l'interior.
 
Qui no comença l’any amb nous propósitos de  fer exercici, mantenir uns bons hàbits, tenir una bona alimentació, entre d'altres. I en els últims anys s'ha sumat un altre: 'renovar'.  Cada vegada són més persones les que es decideixen a fer neteja i donar, regalar, vendre en alguna Plataforma o llençar tot allò que ja no necessita.  


Coneixes la frase mens sana in corpore sano? El mateix passa amb la nostra llar: la nostra salut depèn, en part, de l'ordre que hi  hagi a casa nostra. L'acumulació d'objectes per tota la casa sobrecàrrega l'escorça visual i alenteix els nostres processos mentals, creant un estrès constant a baix nivell, que consumeix molta energia i provoca que ens sentim aclaparats, cansats i, fins i tot, baixa les nostres defenses.

  Tenir una casa organitzada i neta ens permet gaudir realment d'ella, ja que no estem veient i pensant en les tasques que tenim per fer.  En definitiva, ens ajuda a aclarir la ment.

 Beneficis de fer el Oosouji

 Molts experts coincideixen que netejar de forma equilibrada, relaxa.  És el moment ideal per netejar, ordenar i llençar allò que ja no necessitem funciona com una purificació.Per aixó, l'Oosouji, un antiga disciplina japonesa, Proposa desprèndres del passat per mirar a el futur i entèn la neteja com ara un component sanador i espiritual per a lo qual hem de preparar-nos.


 Posat  roba còmoda i busca els millors aliats, equipa't amb tot el que necessitaràs, per no tenir imprevistos i interrupcions.

 La neteja interior és important, però netejar per fora també és essencial.  Abans de començar a netejar, obre les finestres i ventila per purificar l'aire i renovar-lo.

 Desconnecta de tot, fins i tot del mòbil, posa música i dedica tots els teus sentits a connectar amb aquest moment.
 Fes la neteja a primera hora del matí, quan tot està encara en silenci, estem més desperts i tenim la ment més clara.

 Fes-ho d'una habitació a una altra, no passis a una altra tasca fins que hagis acabat del tot en ella.
 Neteja en profunditat: interior i exterior de mobles, la cuina al'complet, aspira la pols, buida calaixos i armaris.  Recorda que no és una neteja diària, sinó una neteja profunda per treure fora tot el que ja no serveix.
 Tira les escombraries, no t'aferris a les coses i és bo desfer d'allò que ja no serveix, està trencat o vell.  Si creus que algú pot donar-li una segona vida, donalo, sinó tira-ho i fes espai per les coses noves.
 
 Augmenta el benestar.  Quan arribes a casa i et trobes amb una llar ordenada i neta la sensació que et provoca és de benestar i felicitat.

 Organització i planificació.  El nostre cap funciona millor quan hi ha ordre, el nostre entorn està vinculat amb nosaltres i amb la nostra ment.  «Posa ordre en tots els àmbits de la teva vida i segur seràs més feliç».


Aquí i ara.  El Oosouji fa que la nostra ment es centri en el present.  Viure al "aquí i ara" és una de les claus més importants de la felicitat i de l'èxit.

 Més llibertat.  La neteja té un poder alliberador i gratificant, perquè tot el que t'envolta no només ocupa espai físic, sinó també mental.  Netejar, ordenar i llençar el vell et fa sentir més lliure, trenquem vincles i afeccions, a més que es permet que entrin coses noves.                 Espero que aquest post t'hagi fet reflexionar sobretot Allò que tens a casa i no utilitzes.  Dóna-ho o llença-ho, però desfés-te de tot allò que de debò  no te valor i Ús.  És un gran Principi per aconseguir ordenar tan la teva casa com la teva vida.

I Per si no us semblen suficients raons:

 Segons el Dalai Lama el desordre és un dels 10 lladres d'energia.


Us heu sentit identificats amb aquest post?  Comenta'm-ho.


  

1 comentari:

 1. Listen...

  What I'm going to tell you might sound really weird, and maybe even kind of "out there"....

  HOW would you like it if you could just push "Play" and LISTEN to a short, "miracle tone"...

  And suddenly bring MORE MONEY into your LIFE???

  And I'm really talking about hundreds... even thousands of dollars!!

  Do you think it's too EASY??? Think something like this is not for real?!?

  Well, I'll be the one to tell you the news..

  Sometimes the most significant blessings life has to offer are also the EASIEST!!

  In fact, I'm going to PROVE it to you by allowing you to listen to a real-life "miracle abundance tone" I developed...

  And do it FREE (no strings attached).

  YOU just push "Play" and you will start having more money come into your life... it starts right away...

  CLICK here now to PLAY the magical "Miracle Abundance TONE" as my gift to you!!

  ResponElimina