diumenge, 28 de juliol del 2019

VACANCES EN PLURAL   

          
                                     Quines ganes teníem que arribés el bon temps!  Sobretot per gaudir de l'exterior, del sol i de les nostres terrasses o jardí i sobre tot de les nostres preuades i esperades vacances🌞.


                                Les vacances són uns dies molt esperats  i que la majoria associem a una època per desconnectar, descansar, carregar piles, renovar motivacions i fer algunes coses o que teníem pendent onque no es poden fer en un altre moment.  

I és curiós perquè s'empra el plural: no vacació sinó vacances, com volent indicar el desig de més quantitat.

 He buscat una mica en el seu origen, les vacances deriva del terme llatí vacatio, vacationis i vacatio prové de buit amb l'acabament del sufió -tio.  Buit és la conjugació en primera persona del singular del verb vacare que significa estar buit, no contenir, estar vacant i el sufix -tio que s'utilitza generalment per substantivitzar els verbs.  De manera que etimologiamente significaria «el que està buit», «el que no té contingut».  I realment, a les vacances s'arriba «buit» i per a alguns (els addictes a la feina) les vacances representa internar en un buit perquè no tenen res a fer ...
 Les vacances impliquen el treball per això deien que els nobles no tenien vacances perquè no les necessitaven tot i tenir altres obligacions ... que diguem deriven de la seva condició «superior».  
                 Segons això nomès som  smereixedors, les necessitem, i  tenen sentit per a aquells que durant l'any treballem de valent.


 En qualsevol cas en vacances convé buidar-se i vagar, condició necessària si es vol posteriorment reincorporar a la feina com a nou ...


              


Tots pensem que el millor per començar les vacances és amagar el despertador, i oblidar-se del ritme frenètic que durant onze mesos vam mantenir amb ple de coses per fer, de treball, d’estrès, de responsabilitats, d’obligacions i d’exigències diàries.


Per dur unes vacances saludables, i en regla general una vida saludable, hem de connectar amb el nostre propi ritme. 

          Moltes vegades, i potser sense adonar-nos, el sobrepassem i ens obliguem a dur una vida accelerada i quan arriben les vacances i parem,  arriba el “baixon” que ens revela el desgast físic i psíquic que estem patim diàriament.


Així, que descanseu, feu vida social, oblideu-se de la feina, i gaudiu del moment...


 

                                           

 

Fins aviat!!! I bones vacances a tothom.

3 comentaris:

 1. Qué bonitas imágenes!!.
  Las vacaciones, sin duda, son muy necesarias para descansar de la rutina diaria y disfrutar de un poquito de relax.
  Muchas gracias por tu visita tan amable.
  Un placer llegar hasta aquí.
  Un abrazo. Felices días.

  ResponElimina
 2. Gracias por tu visita y comentario
  En este momento estoy disfrutando de unos días de vacaciones en el norte lejos del calor
  Seguiremos en contacto
  Cariños
  Kasioles

  ResponElimina