Sopars lleugers perfectes per a la tardor
Amb l'arribada de la tardor i la tornada a la feina l'hora del sopar es converteix en un maldecap per poder innovar i no repetir sopars. Per poder cuidar la dieta i menjar equilibrat, sense caure en els sopars típics, et proposo algunes idees originals.
Et proposo algunes receptes que et salvaran de menjar-te el cap a l'hora de fer el sopar i que no et portaran molt temps fer-les.
A la tornada de les vacances, any rere any, el mateix propòsit: desfer-se dels quilets de més heretats després de tardes de xiringuito i depurar el nostre organisme per començar amb bon peu (i bon cos) la nova estació.
Però com ja bastant dur és de acomiadar-se de la platja, l'aire lliure i els dies interminables i sense presses, volem evitar-te les rigoroses dietes! Per a això, he recopilat nutritives i saboroses receptes a base d'aliments depuratius.
1.- Amanida tèbia d'espàrrecs trigueros
Guardaràs aquesta recepta en els teus llibres de cuina. I és que, a més de super versàtil i molt rica, aquesta amanida tèbia d'espàrrecs amb ou escalfat t'ajuda a cuidar-te i posar a ratlla els teus excessos. El toc de les panses i els pinyons acaba arrodonint aquest nutritiu plat perfecte per un sopar lleuge
Ingredients.
2 manats d'espàrrecs verds
50 g de panses
50 g de pinyons
crostons
6 ous.
salsa
50 g de mantega
1 llauna d'anxoves
1 cullerada de mel
6 ous.
Preparació
1. Tallar els espàrrecs, rebutjant la part dura.
2. Embolicar els ous en paper film pintat en oli. Escaldar -bé tancats- en aigua bullint amb una mica de vinagre, 6-7 min.
3. Passar per la paella els pinyons en el seu greix i els espàrrecs en una mica d'oli fins que es quedin al dente. Incorporar les panses.
4. Salsa: fondre la mantega, incorporar les anxoves picades, ofegar sense que bulli. Afegiu-hi la mel.
5. Servir els espàrrecs amb l'ou, regat amb la salsa.
2.- Amanida bicolor de col
Amb col i la tardor magrana, aquesta amanida bicolor amb raves és tot sabor. I, a més, sabies que els raves afavoreixen l'eliminació de deixalles de l'organisme? Adéu toxines!
1/2 col,
1/2 llombarda,
150 g de bacó a daus,
50 g de nous,
1 magrana,
50 g de raves,
brots de mostassa.
Vinagreta de taronja
1 ceba picada,
oli,
vinagre,
el suc d'1 taronja,
sal,
pebre.
Preparació
1. Tallar per separat la col i la llombarda. En una paella sense greix, daurar la cansalada fins que estigui cruixent.
2. Retirar i salteu les panses en el greix del bacó.
3. Obrir i desgranar la magrana. Talla els raves a rodanxes fines. Barrejar-ho tot.
4. Vinagreta de taronja: pelar i picar molt petita la ceba tendra. Barrejar-la amb l'oli, el vinagre i el suc. 5. Salpebreu. Presentar-regada amb la vinagreta i decorada amb brots de mostassa.
3.- Amanida de figues, espinacs i nous
Comença la temporada de figues i aquesta és una de les fruites més alcalines que existeixen.
Una manera diferent de menjar-los és afegir-la a les amanides. Aquesta amanida és deliciosa i la prepares en menys de 10 minuts el que la fa un sopar nutritiu, delicios i fàcil.
Ingredients
8 figues partits en quarts
3 tasses d'espinacs baby
½ tassa de nou a trossos
¼ tassa de pinyons (opcional)
2 cdas de vinagre balsàmic
6 cullerades d'oli d'oliva
sal i pebre
Preparació
Només has de barrejar espinacs amb la figa i la nou en un bol
Aboca sobre el vinagre i l'oli d'oliva, barrejar lleugerament
Assaona amb sal i pebrea ... més fàcil Impossible!4.- Cintes amb bròquil i nous
No renúncies a la pasta a la teva operació detox, renúncia a les salses. Aquestes cintes de tomàquet amb bròquil i nous són una perfecta alternativa . El sempre versàtil bròquil és font de fibra i posseeix propietats anticancerígenes i antioxidants.
I
Ingredients
300 g de tallarines al tomàquet
1/2 bròquil
200 g de nous
1 dl de nata líquida (opcional)
oli d'oliva Verge Extra
sal
Preparació
1. Separar el bròquil en petites flors. Coure-ho en abundant aigua amb sal uns minuts fins que estigui tou, però lleugerament cruixent. Tallar la cocció submergint-lo en aigua freda amb gel, assecar-lo sobre paper absorbent.
2. Coure la pasta en abundant aigua amb sal fins que estigui al dente. Escorreu.
3. Vés a la pasta amb el bròquil, les nous i oli d'oliva o nata (segons el triat).
4. Servir-ho tot junt.
5.-Amanida d'arros i quinoa amb tonyina
Oblida les paelles del xiringuito de la platja sota la brisa marina i "recicla" l'arròs en receptes més lleugeres i, en aquest cas, perfectes per portar-te fins i tot a l'oficina. Superfàcil de preparar, aquesta amanida d'arròs i quinoa t'aportarà tots els nutrients. Basmati, integral, salvatge ... l'arròs és un dels millors aliats per a compensar excessos.
Ingredients
150 g d'arròs Basmati, integral o salvatge
150 g de quinoa
150 g de quinoa
2 dl d'oli d'oliva
2 branques de menta
2 branques de julivert
2 branques d'anet
20 fulls de cebollí
2 branques d'alfàbrega
150 g de tonyina
1 caixa de tomàquets
sal
Preparació
1. Coure l'arròs i la quinoa en aigua amb sal fins que estigui tendre. Escórrer. Tritureu l'oli amb el julivert, la menta, el julivert, l'anet, el cibulet, l'alfàbrega i una mica de sal.
2. Barrejar l'arròs en calent amb l'oli d'herbes, la tonyina i els tomàquets. Servir-lo a temperatura ambient.
La tardor és una època que alguns qualifiquen de "romàntica" pel to càlid que van adquirint les ciutats i pobles amb la caiguda de les fulles dels arbres. És l'època de l'any en què la longitud del dia s'escurça més ràpidament. El Sol surt pels matins cada dia una mica més tard que el dia anterior ia la tarda es posa abans, se sent l'escurçament del dia especialment apreciable per les tardes.
Important ¡¡¡ recordeu que canviarem l'hora l'últim diumenge d'octubre, toca com és habitual canviar els rellotges. La matinada del diumenge 25 d'octubre haurem de retardar el rellotge des de les tres del matí fins a les 2, pel que dormirem una hora més.
Feliç tardor....
Júlia
Belle décoration de table et bonne recettes bon dimanche Marie-Claire
ResponEliminaL'ensalada que més m'ha agradat ha estat la d'arròs i quinoa, no sóc molt partidari de les amanides, però si estan amb arròs o tomaca o alguna cosa nutritiva i energètica sí que m'agraden, la tardor és una època de l'any en què la joia s'esvaeix, però ens ve una altra, la de la frescoreta i les mantes i la llar, és època de canvis, ja cansats com estàvem de la calor.
ResponEliminaI sí, no hem aprés a viure com a germans, tot i aprendre a volar i a nadar, ens falta molt encara, però ho anirem fent, a poc a poc.
Vicent
Unas ensaladas magníficas, aunque no entiendo el catalán las imágenes me lo han dicho casi todo.Besicos
ResponEliminaJa feia molt temps (massa!!) que no venia al teu bloc i m'ha agradat llegir-me les darreres entrades: un recopilatori de bones ideas!!! M'he quedat a aquí però perquè aquestes amanides són fantàstiques!!!! M'agraden pràcticament totes (jo i la col NO tenim una bona relació) i avui mateix versionaré la d'arrós i quinoa tot fent-la amb gambes perquè no tinc tonyina. Gràcies!! 😊
ResponEliminaHola Julia, muchas gracias por tu visita, un placer venir a visitarte. Me gustan mucho las ensaladas, sobre todo la de higos me enamora. Me quedo en tu blog,un saludo :)
ResponEliminaHola Julia. Me alegro mucho al volver a verte ya que hacía mucho que no nos visitábamos. Espero que te encuentres perfectamente y que hayas pasado un estupendo verano.
ResponEliminaUn recopilatorio de recetas a cada cual más rica. Todas y cada una de ellas me han encantado, me he guardado unas cuantas porque ten por seguro que las haré.
Un abrazo.
Mmmm un pinta deliciosa tienen estas ensaladas a cada cual más rica, tomo buena nota de ellas, el plato de pasta fantástico también,besos
ResponEliminaHo presentes tot tan bé i de manera tan elegant que només es pot dir que tot és magnífic i boníssim!!!!
ResponEliminaPTNTS
Glòria
Que ricas todas para la cena ideal , gracias por visitarme y darte a conocer me alegro besitos
ResponEliminaHola Julia, encantada de que hayas visitado mi blog y yo encantada de conocerte también. me quedo como seguidora , para disfrutar de tus recetas y de todo lo que publicas. Un beso y espero que nos veamos , comentemos, compartamos y que disfrutemos de todo lo que nos apasiona. Besos!!
ResponEliminaBon dia! te torne la visita i me quede per a no perdre´m res. Ha sigut tot un descobriment el teu blog ja que no el coneixia. Enhorabona perquè és fantàstic! Salutacions.
ResponEliminaHola Julia, muchas gracias por pasarte por mi blog, así he podido descubrir el tuyo que me ha vuelto loca.Que fotografía más bonita y que recetas más bien presentadas y originales.
ResponEliminaMe tienes por aquí a menudo ya que voy a suscribirme para no perderme nada.
Un besito y buen fin de semana.
tots els plats tenen una presentació genial y segur que estan molt bons
ResponEliminaun beset
Ainhoa de Infinity life
Hola, Julia.
ResponEliminaUnas ensaladas muy apetitosas... Creo que a mí me gustan todas, así que habrá que probarlas.
Gracias por compartirlas.
Abrazos.