Sopars lleugers perfectes per a la tardor
Amb l'arribada de la tardor i la tornada a la feina l'hora del sopar es converteix en un maldecap per poder innovar i no repetir sopars. Per poder cuidar la dieta i menjar equilibrat, sense caure en els sopars típics, et proposo algunes idees originals.
Et proposo algunes receptes que et salvaran de menjar-te el cap a l'hora de fer el sopar i que no et portaran molt temps fer-les.
A la tornada de les vacances, any rere any, el mateix propòsit: desfer-se dels quilets de més heretats després de tardes de xiringuito i depurar el nostre organisme per començar amb bon peu (i bon cos) la nova estació.
Però com ja bastant dur és de acomiadar-se de la platja, l'aire lliure i els dies interminables i sense presses, volem evitar-te les rigoroses dietes! Per a això, he recopilat nutritives i saboroses receptes a base d'aliments depuratius.
1.- Amanida tèbia d'espàrrecs trigueros
Guardaràs aquesta recepta en els teus llibres de cuina. I és que, a més de super versàtil i molt rica, aquesta amanida tèbia d'espàrrecs amb ou escalfat t'ajuda a cuidar-te i posar a ratlla els teus excessos. El toc de les panses i els pinyons acaba arrodonint aquest nutritiu plat perfecte per un sopar lleuge
Ingredients.
2 manats d'espàrrecs verds
50 g de panses
50 g de pinyons
crostons
6 ous.
salsa
50 g de mantega
1 llauna d'anxoves
1 cullerada de mel
6 ous.
Preparació
1. Tallar els espàrrecs, rebutjant la part dura.
2. Embolicar els ous en paper film pintat en oli. Escaldar -bé tancats- en aigua bullint amb una mica de vinagre, 6-7 min.
3. Passar per la paella els pinyons en el seu greix i els espàrrecs en una mica d'oli fins que es quedin al dente. Incorporar les panses.
4. Salsa: fondre la mantega, incorporar les anxoves picades, ofegar sense que bulli. Afegiu-hi la mel.
5. Servir els espàrrecs amb l'ou, regat amb la salsa.
2.- Amanida bicolor de col
Amb col i la tardor magrana, aquesta amanida bicolor amb raves és tot sabor. I, a més, sabies que els raves afavoreixen l'eliminació de deixalles de l'organisme? Adéu toxines!
1/2 col,
1/2 llombarda,
150 g de bacó a daus,
50 g de nous,
1 magrana,
50 g de raves,
brots de mostassa.
Vinagreta de taronja
1 ceba picada,
oli,
vinagre,
el suc d'1 taronja,
sal,
pebre.
Preparació
1. Tallar per separat la col i la llombarda. En una paella sense greix, daurar la cansalada fins que estigui cruixent.
2. Retirar i salteu les panses en el greix del bacó.
3. Obrir i desgranar la magrana. Talla els raves a rodanxes fines. Barrejar-ho tot.
4. Vinagreta de taronja: pelar i picar molt petita la ceba tendra. Barrejar-la amb l'oli, el vinagre i el suc. 5. Salpebreu. Presentar-regada amb la vinagreta i decorada amb brots de mostassa.
3.- Amanida de figues, espinacs i nous
Comença la temporada de figues i aquesta és una de les fruites més alcalines que existeixen.
Una manera diferent de menjar-los és afegir-la a les amanides. Aquesta amanida és deliciosa i la prepares en menys de 10 minuts el que la fa un sopar nutritiu, delicios i fàcil.
Ingredients
8 figues partits en quarts
3 tasses d'espinacs baby
½ tassa de nou a trossos
¼ tassa de pinyons (opcional)
2 cdas de vinagre balsàmic
6 cullerades d'oli d'oliva
sal i pebre
Preparació
Només has de barrejar espinacs amb la figa i la nou en un bol
Aboca sobre el vinagre i l'oli d'oliva, barrejar lleugerament
Assaona amb sal i pebrea ... més fàcil Impossible!4.- Cintes amb bròquil i nous
No renúncies a la pasta a la teva operació detox, renúncia a les salses. Aquestes cintes de tomàquet amb bròquil i nous són una perfecta alternativa . El sempre versàtil bròquil és font de fibra i posseeix propietats anticancerígenes i antioxidants.
I
Ingredients
300 g de tallarines al tomàquet
1/2 bròquil
200 g de nous
1 dl de nata líquida (opcional)
oli d'oliva Verge Extra
sal
Preparació
1. Separar el bròquil en petites flors. Coure-ho en abundant aigua amb sal uns minuts fins que estigui tou, però lleugerament cruixent. Tallar la cocció submergint-lo en aigua freda amb gel, assecar-lo sobre paper absorbent.
2. Coure la pasta en abundant aigua amb sal fins que estigui al dente. Escorreu.
3. Vés a la pasta amb el bròquil, les nous i oli d'oliva o nata (segons el triat).
4. Servir-ho tot junt.
5.-Amanida d'arros i quinoa amb tonyina
Oblida les paelles del xiringuito de la platja sota la brisa marina i "recicla" l'arròs en receptes més lleugeres i, en aquest cas, perfectes per portar-te fins i tot a l'oficina. Superfàcil de preparar, aquesta amanida d'arròs i quinoa t'aportarà tots els nutrients. Basmati, integral, salvatge ... l'arròs és un dels millors aliats per a compensar excessos.
Ingredients
150 g d'arròs Basmati, integral o salvatge
150 g de quinoa
150 g de quinoa
2 dl d'oli d'oliva
2 branques de menta
2 branques de julivert
2 branques d'anet
20 fulls de cebollí
2 branques d'alfàbrega
150 g de tonyina
1 caixa de tomàquets
sal
Preparació
1. Coure l'arròs i la quinoa en aigua amb sal fins que estigui tendre. Escórrer. Tritureu l'oli amb el julivert, la menta, el julivert, l'anet, el cibulet, l'alfàbrega i una mica de sal.
2. Barrejar l'arròs en calent amb l'oli d'herbes, la tonyina i els tomàquets. Servir-lo a temperatura ambient.
Aprendre a gaudir del menjar sense pressa, gaudint de cada mos, et pot ajudar a perdre pes i guanyar salut física i mental.
La tardor és una època que alguns qualifiquen de "romàntica" pel to càlid que van adquirint les ciutats i pobles amb la caiguda de les fulles dels arbres. És l'època de l'any en què la longitud del dia s'escurça més ràpidament. El Sol surt pels matins cada dia una mica més tard que el dia anterior ia la tarda es posa abans, se sent l'escurçament del dia especialment apreciable per les tardes.
Important ¡¡¡ recordeu que canviarem l'hora l'últim diumenge d'octubre, toca com és habitual canviar els rellotges. La matinada del diumenge 25 d'octubre haurem de retardar el rellotge des de les tres del matí fins a les 2, pel que dormirem una hora més.
Feliç tardor....
Júlia
Muy interesante todo lo que pones, muchas gracias por esas recetas tan exquisitas.
ResponEliminaUn saludo.
yo la verdad es que no entiendo mucho de lo escrito. Pero me parece una entrada muy completa con decoración y recetas :)
ResponEliminaUnas recetas muy otoñales y las mesas igual. Un besazo.
ResponEliminaque bonito! y las recetas se ven deliciosas, bicos
ResponEliminaQué bonita decoración para la mesa. Sentarse una mesa así decorada y con este menú tan esplendido es todo un gozo!!
ResponEliminaun beso!!
Muchas gracias Julia por visitar mi blog. He comprobado que el tuyo responde muy bien a lo que nos dices. Con algo de trabajo he podido traducir, yo soy andaluza y no hablo catalán, no obstante si seguimos visitándonos me esforzaré e intentaré de nuevo traducirte.
ResponEliminaTienes un precioso blog y la mesa que has vestido todo un lujo para la vista. Un beso.
Muchas gracias Julia por visitar mi blog. He comprobado que el tuyo responde muy bien a lo que nos dices. Con algo de trabajo he podido traducir, yo soy andaluza y no hablo catalán, no obstante si seguimos visitándonos me esforzaré e intentaré de nuevo traducirte.
ResponEliminaTienes un precioso blog y la mesa que has vestido todo un lujo para la vista. Un beso.
Que lindo todo, te felicitoooo
ResponEliminaUn abrazo grande
Mar
Julia, has hecho una estupenda selección de recetas otoñales que bien vale la pena probar y, palabras aparte, para las decoraciones que ponen de lujo la mesa.
ResponEliminaHa sido un gusto enorme conocer tu blog :)
Saludos.
Unas cenas muy chulas y como bien dijiste ligera jaja
ResponEliminaHe hecho algunas de las recetas que sugieres en tu estupendo blog y han resultado fáciles, rápidas y deliciosas! Gracies Júlia, tot boníssim!
ResponEliminaTe he visitado por primera vez y ha sido un gran descubrimiento. ¡Me encanta la decoración de la mesa!
ResponEliminaSaludos,
Olga
AManidas per a no avorrirse mai. La de espàrrecs amb el ou escalfat m'ha semblat una tentació irresistible, m'encantan els ous escalfats. Un petonàs.
ResponElimina