diumenge, 27 d’agost del 2017

"NO TENIM POR!!!"

Un atemptat al cor de la Ciutat. Barcelona ha entrat a la trista llista de les ciutats atacades pel terrorisme.


Reflexió...
Quan un s'assabenta d'una notícia així, quan un veu vessar sang a la ciutat on vius, el primer impuls consisteix en trucar o escriure'ls als amics, les xarxes socials van plenes, necessitem assegurar-nos que tothom està fora de perill. 
Les xarxes socials és el que té; i després de l'atemptat, veus i més veus han augmentat l'efecte, de ja per si, el terrible atemptat, i contrarestant informacions, algunes veraces, altres que no sabem, i altres, que mai sabrem.
L'agost sol ser com a tot arreu un mes de vacances per nosaltres, així que el terrorisme es va acarnissar amb visitants i turistes, més que amb els barcelonins. 

Però tot el que estigués a la Rambla aquest dijous era també català a la seva manera: per adopció, per simpatia, pel mateix desig de visitar a aquest bell territori obert al món.


I al final, i després de tot, els de sempre, els mortals comuns, han estat els que han donat un gran exemple, i una gran humanitat; gestos d'ajuda, després de l'atemptat; que els d'Eulen han parat la vaga; que els taxistes, van fer viatges gratis; que gent anònima va anar a donar sang; que gent comuna va deixar les seves vacances per ajudar...


La temptació d'actuar amb ira, de tancar-se al món, de convertir en fanàtics a tots els nacionals de certs països o tots els practicants de certa religió, seria una manera de tornar-se semblants a la mateixa ideologia i a la mateixa intolerància que prediquen i practiquen els terroristes. 
   

                


Estem amb Barcelona, ​​amb aquesta Barcelona oberta, cosmopolita, alegre, que no cedirà ni l'autoritarisme ni a la paranoia.
                              El carrer més alegre del món  torna a la normalitat.


                  

Tots hem estat Barcelona, ​​com abans vam ser París, Londres, Brussel·les, Niça, Berlín, Bagdad, Kabul o Islamabad. Avui tots som víctimes.

Que tingueu una bona diada i un fantàstic setembre !!

2 comentaris:

 1. GRACIES AMIGA...
  La por es per els que fan les coses malfetes, i nosaltres les volem fer be en tots els aspectes.
  UNA FORTA ABRAÇADA :))))

  ResponElimina
 2. Siento lo que le ha pasado a Barcelona y por lo que está pasando, no todos se ponen de acuerdo. Sólo deseo que impere el buen sentido común y lo mejor para todos.
  Agradezco tus letras en mi última publicación, de momento mi ordenador está arreglado y volveremos a estar en contacto.
  Te deseo todo lo bueno.
  Cariños y buena semana.
  Kasioles

  ResponElimina