Ja estem en Setmana Santa i he recollit algunes idees senzilles i boniques per decorar les vostres Festes de Pasqua,
Avui us proposo aquesta garlanda de paper casolana que he trobat i no només és perfecta per a la Pasqua, sinó que pot ser-nos molt útil per decorar, l'aniversari d'un nen petit o, per què no, per donar un toc d'allò més tendre al dormitori dels nostres fills amb una garlanda.
Sempre hem pensat que un llibre no s'ha de llençar mai, però tenim llibres a casa que ja hem llegit i que ocupen el seu espai agafant pols. Amb aquesta manualitat de paper podrem donar una vida nova a aquest llibre relegat a l'oblit en la nostra prestatgeria.
Els materials que necessitem són papers estampats, un llibre vell, un cordill, un llapis, tisores i cola. Si volem, podem fer servir també una mica de cafè per donar el toc antic a les pàgines del llibre.
Per fer la garlanda de pasqua, imprimim la plantilla i la retallem. Amb ella, retallarem per una banda les banderilles en els fulls del llibre. Amb un pinzell una mica humitejat en el cafè, podem donar-li una base perquè es faci fosc el paper i tingui aquest toc antic. En aquest cas, caldrà deixar que les banderilles s'assequin bé.
D'altra banda, retallem els ous de pasqua en els papers estampats. Cada banderilla necessitarà dos ous del mateix paper. Quan la banderilla estigui seca, li paguem un dels ous. A l'altre, li fem un petit plec al centre i, posant cola a la part del doblec interior (la que no té estampat o la que quedarà per dins) el enganxem sobre la primera forma d'ou. Repetim això amb la resta de banderilles, que després enganxarem o graparemos al cordill.
Ja només hem de decidir el lloc on anem a posar la nostra garlanda, col·locar i gaudir-ne.
Si vas a decorar la taula pots utilitzar aquestes petites idees..
O posar un tovalló en forma de Conillet,
La mona de Pasqua. Una mica d'història...
La mona és una tradició que simbolitza que la Quaresma i les seves abstinències ja per fi s’han acabat.
Al segle XVIII ja era l’obsequi clàssic del padrí als seus fillols.
Avui en dia no queda gaire clar l’origen de la paraula mona, el que si podem afirmar es que prové de la paraula munna, que en àrab vol dir regal, i era i encara és el regal del padrí el Diumenge de Pasqua o Pasqua Florida i que el fillol anava directament a recollir-la a casa del seu padrí després de la missa. La mona servia per a postre per a tota la família.
El que encara és conserva de les mones originals és l’ou, avui en dia de xocolata, i això es deu al seu simbolisme, l’ou de les mones representa el principi de la vida.
La mona pot tenir un o més ous. Aquests s’han de trencar colpejant-los al cap d’algú, repetint: Ací em pica –portant l’ou al muscle esquerre-, ací en cou –portant l’ou al muscle dret- i ací el trenque l’ou –trencant-lo al front de la persona que estiga més despistada de tot el grup. És una fórmula que s’acompanya sempre per a trencar l’ou i, suposadament, dona sort. La mona de Pasqua és molt tradicional a Catalunya, Múrcia i València. Al camp, grans i menuts jugaven i juguen amb jocs tradicionals, acompanyats de les seues respectives cançons i tirallongues. Una festa tradicional plena de poesia infantil i folklore.
A Catalunya es mes de Xocolata, aquí us deixo la de la pastisseria Escriba 2015, Aquest any es una cobra i com sempre es una obra d'art.
Els refranys ens parlen del temps, fan prediccions sobre el futur i ens donen consells assenyats i enginyosos que ens remeten a una cultura lligada a la terra i a les seves tradicions. Us presento una selecció de dites populars i refranys de Pasqua.
Al segle XVIII ja era l’obsequi clàssic del padrí als seus fillols.
Avui en dia no queda gaire clar l’origen de la paraula mona, el que si podem afirmar es que prové de la paraula munna, que en àrab vol dir regal, i era i encara és el regal del padrí el Diumenge de Pasqua o Pasqua Florida i que el fillol anava directament a recollir-la a casa del seu padrí després de la missa. La mona servia per a postre per a tota la família.
El que encara és conserva de les mones originals és l’ou, avui en dia de xocolata, i això es deu al seu simbolisme, l’ou de les mones representa el principi de la vida.
La mona pot tenir un o més ous. Aquests s’han de trencar colpejant-los al cap d’algú, repetint: Ací em pica –portant l’ou al muscle esquerre-, ací en cou –portant l’ou al muscle dret- i ací el trenque l’ou –trencant-lo al front de la persona que estiga més despistada de tot el grup. És una fórmula que s’acompanya sempre per a trencar l’ou i, suposadament, dona sort. La mona de Pasqua és molt tradicional a Catalunya, Múrcia i València. Al camp, grans i menuts jugaven i juguen amb jocs tradicionals, acompanyats de les seues respectives cançons i tirallongues. Una festa tradicional plena de poesia infantil i folklore.
A Catalunya es mes de Xocolata, aquí us deixo la de la pastisseria Escriba 2015, Aquest any es una cobra i com sempre es una obra d'art.
Els refranys ens parlen del temps, fan prediccions sobre el futur i ens donen consells assenyats i enginyosos que ens remeten a una cultura lligada a la terra i a les seves tradicions. Us presento una selecció de dites populars i refranys de Pasqua.
- A Pasqua els jocs, i a Nadal els focs
- Anar mudat com les Pasqües
- Ni Pasqua sense mona, ni Corpus sense ginesta, ni Sant Joan sense coca
Ous, ous, bona Pasqua, bon dijous!
Les hojuelas són una recepta tradicional deliciosa i que ha estat des de fa segles amb nosaltres, un dolç tipic del dia de tots els sants i de Quaresma i Setmana Santa. Son tan bones que per referir-se que alguna cosa és immillorable, s'empra la expressió "mel sobre ojueles".
Ingredients de Hojuelas tradicionals (surten unes quantes):
1 ou
250 gr. Farina (més o menys)
Sucre
1/2 closca (d'ou) d'aiguardent
1 closca (d'ou) d'oli de gira-sol
Una mica de sal
Unes gotes de vinagre
Elaboració de les Hojuelas:
Sí guardes les Hojuelas en una caixa de cartró es mantenen millor.
En un bol gran, tirem l'ou, (intentant trencar el menys possible) batem l'ou amb les mesures de l'aiguardent i l'oli.
Tirem la mica de sal i la de vinagre.
Remenem ia continuació tirem tanta farina com ens faci falta perquè no se'ns enganxi a les mans.
Amassem bé fins que la massa adquireixi una lluentor "especial". Estirem la massa sobre el taulell el màxim possible, (com més fina millor), tallem a trossos regulars i amb l'ajuda d'una espàtula les anem tirant en una paella gran amb oli calent.
Quan estiguin daurades les traiem. Escorrem i les empolvorem amb abundant sucre.
Són molts els dolços que es consumeixen per Setmana Santa a Espanya. Encara que cadascuna d'elles ha nascut en una regió determinada, al final s'han estès les receptes per tota la península i la majoria d'elles es degusten a tot arreu. Els exemples més clars són les rosquilles, (aquestes me las han eviat lle meves ties) els pestiños o les "torrijas" entre molts que inunden de sabor d'aquesta festivitat religiosa.
El meu preferit es el que es fa al poble dels meus pares Tomelloso (Ciudad Real) i ho preparaba la meva tieta Antonia per Setmana Santa, sempre m'enviava una caixa, són les flors.
És un dolç que he vist preparar des de petita i sempre m'ha agradat molt per aquestes dates.
No et privis d'aquestes delícies aquests dies de festa, i deixa la dieta per després de les festes.
Cases de xocolata pastissos i tortells.
Ous i llaminadures,
plomes, pollets,
i aquesta Pasqua amb tants anhels.
Cristina Company
senzillamentescriure.blogspot.com
Gracies a tots, moltes gracies per les vostres visites, us agraeixo de tot cor els vostres comentaris i si t'ha agradat comparteix-lo!!!
Que cositas tan originales!besos!!
ResponEliminaOlá amiga! Obrigada pela visita! tens um blog lindissimo cheio de ideias fantasticas! adorei o folar em forma de pato. beijocas
ResponEliminaGracias por visitarme, ya te había visitado e invitado hace unos días, por suerte nos encontramos para continuar comunicándonos, un beso
ResponEliminaUm excelente post de uma criatividade extraordinária. Ideias verdadeiramente geniais, sendo algumas de fácil execução. Já sou fã do teu blogue. : )
ResponEliminaTienes un blog precioso guapa! Claro que me quedo por aquí como seguidora :) Te invito a que sigas mi blog si también te ha gustado. Besotes.
ResponEliminaMagnifique décorations et bonne patisseries bonne journée Marie-Claire
ResponEliminaVaya chuladas. Los patitos preciosos. Un beso
ResponEliminaVaya chuladas. Los patitos preciosos. Un beso
ResponEliminaJulia,
ResponEliminaquantas idéias lindas para a Páscoa!
Parabéns pelo blog e pelo post especial.
Voltarei mais tarde quando ficarei um bom tempo passeando pelo El Raco del Detail.
Beijos
Tereza
Que bonito post y cuantass ideas para hacer!!besos
ResponEliminaDet var många tips du delar med dig till oss servettvikningen gillade jag verkligen Tack för tipsen Ohc tack för besöket hos mig.
ResponEliminaHa en fin Påsk
Kram Meta
Thank you for sharing all of the wonderful decorating ideas.
ResponEliminaSo many pretty ways to help in the Easter celebration.
Have a Happy Easter!
Debbie
xo
Your photographs are beautiful. I love all of your Easter and Spring décor and the baked goods look delicious. Wishing you a blessed Easter.
ResponEliminaHi Julia, what a beautiful post for Easter. I love all your decorating and baked goodies. Thank you for sharing and the inspiration here. Thank you also for stopping by and visiting me and your kind comment.
ResponEliminaWishing you a Blessed Easter.
Hugs, CM
L'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaHey Julia
ResponEliminaThank you so much for stopping by my blog. You have such a gorgeous blog! What an inspiring post you have pulled together. I've pinned a bunch of ideas for next year. The eggs going up the banister are my favorite. Have a wonderful season.
Hugs
The Glitter Tart
Recorde les mones dels anys 60 i 70 del segle passat, quan jo era xicotet i anàvem a Xiva, el poble de la meua iaia i a la muntanya ens esclafàvem els ous al front. I la pasta dolça amb que estaven fetes, que bona!
ResponEliminaVicent
Beautiful! I love all that you have posted. Stunning. Have a wonderful Easter
ResponEliminaHola, gracias por visitar mi blog. Me gustan mucho las imágenes y las recetas me las apunto. Ahora mismo me hago seguidora, si te ha gustado el mío puedes hacer tú también seguuidora. Un besín.
ResponEliminaSense paraules xiqueta. Es molt maco tot el que fas. Mil petons I gracies pel teu comentari al meu blog.
ResponEliminaHola Júlia, quina preciositat de bloc tens.
ResponEliminaAquesta entrada està plena de bones idees per a la Pasqua.
Em quedo per aqui de seguidora, veient les teves fotos i tot el contingut del bloc.
Me encantan estas ideas y muy ricas las monas de Pascua! Un beso.
ResponEliminahttp://www.solaanteelespejo.blogspot.com.es/
Muchas gracias por tu visita ante todo. Vine a curiosear por tu blog y me he encontrado una entrada muy interesante que siempre viene bien recordar. Hace dos días hice yo las torrijas y sí que están ricas!
ResponEliminaSaludos.
Que ideas más chulas , me encanta la de la servilleta.
ResponEliminabesito, gracias por visitarme.
Unas ideas estupendas. Intentare hacer el conejillo con la servilleta. Un beso
ResponEliminaGeniales ideas todas!!!
ResponEliminaBesos
Bueno, pues ya me tienes por aquí. Gracias por tu visita, la verdad es que no conocía tu blog... tienes cositas muy interesantes y a mi me encanta todo lo que sean manualidades y costura. Me quedo de seguidor ay y asi estoy al corriente de todo!!!
ResponEliminaSaluditossssssss
Son todas unas ideas fantásticas y preciosas manualidades!!
ResponEliminaViene genial a la hora de necesitarse, gracias por compartirlas.Me han encantado y me ha encantado conocer tu blog. Me quedo por aquí para no perderme nada.
Un beso!!!!
nice blog
ResponEliminaI follow you on GFC, please follow me
http://blablablalovinglanguages.blogspot.it/
Hola Julia!! Tens un bloc molt interesant, a la meva filla li encantan les manualitats com a tu. Em quedo per aquí. Un petó maca!!
ResponEliminaHola Julia!! Tens un bloc molt interesant, a la meva filla li encantan les manualitats com a tu. Em quedo per aquí. Un petó maca!!
ResponEliminaUna super combinación de maravillosas ideas, Gracias por la foto del origami es divino además de ser desestrezante al menos a mi me funciona. Abrazos y ya te sigo.
ResponEliminaHola guapa!! Cuantas ideas chulas tienes en tu blog, me quedo como seguidora mediante GFC :) Un besazo!
ResponEliminaAcabo de llegar a tu blog y me quedo, que cosas tan ideales tienes, esa servilleta en forma de conejo me tiene loca, estoy con ella.te invito a visitarnos.
ResponEliminaBesos crisylaura.
Me encanta todas las ideas de tu blog. Gracias por tu visita, me quedo como. Seguidora un saludo
ResponEliminaQue entrada mas completa, no falta de nada decoración y receta. Estupendo. bsss.
ResponEliminaRenoi quines idees més boniques!, m'agraden totes!. A mi les manualitats sempre m'han agradat moltíssim, aquestes que proposes estan fetes amb molt de gust!. Una abraçada!, prenc nota.
ResponEliminaNo et coneixia però veien aquesta entrada em passejo una mica pel blog! quins detalls i quines mones més boniques!!
ResponEliminaOi Julia, bom dia, que fofo que é seu blog, vim te agradecer a visita e te dizer que estamos no instagran e face tamb, procure-nos por casadecorada45 ou 65 no fanpage,. Parabens pelo lindo trabalho. bj grande, bom dia.Valeria
ResponEliminaWapa te he guido a traves de twitter, no si lo he conseguido en google plus ya me dices. Besitos
ResponEliminaM'ha agradat molt!!! Merci per visitar el meu bloc i portar-me fins aquí! :) Un munt de bones ideas i detalls ben bonics.
ResponEliminaUna abraçada!!
Gracias por visitar mi blog, bienvenida. Tienes un blog muy intersante y ésta entrada además de práctica muy completa e ilustrativa. Felicidades.
ResponEliminaBesos.
M'agrada molt el teu blog! Segueixo passejant per aquí!
ResponEliminaPetonets
M'agrada molt el teu blog! Segueixo passejant per aquí!
ResponEliminaPetonets
Hola Júlia, m'agrada un monto el blog, es fantastic, tambe m'agrada que t'en pasares per el meu blog, graçies, açi me quede, un bes(o peto). Cuina la peladilla.
ResponElimina