diumenge, 16 de novembre del 2014

BENVINGUTS!!!




"Doneu la Benvinguda a la vostra Llar".




Un rebedor amable, ple de bones vibracions, que t'aculli i et faci sentir a casa. Així ha de ser aquest espai que et protegeix del món exterior.




Potser heu llegit en algun llibre o us han dit que per atreure la "energia positiva" s'ha de col·locar a la porta de la casa un mirall envoltat de símbols xinesos. Els símbols (pa-kua) que els xinesos col·loquen a les portes de les seves cases són, per a ells, un símbol de l'harmonia i l'equilibri de l'Univers i els permet connectar-se amb aquesta harmonia i aquest equilibri, pero no per nosaltres.




He llegit que cada poble té una memòria col·lectiva, que és la suma de les experiències de centenars de generacions, i que determina moltes de les nostres reaccions cap als símbols i almenys que estiguem profundament imbuïts de la cultura xinesa, els símbols xinesos no funcionaran per a nosaltres senzillament perquè pertanyen a una altra cultura, a una memòria col·lectiva que no és la nostra. 





Per tant hem  de posar a l'entrada de casa coses  que signifiquin protecció i "bona ona" per a nosaltres. I hem de donar la benvinguda a casa com a nosaltres ens agrada. Escollint  el color que mes ens agradi, préssec i salmó són molt recomanables, groc si tenim poca llum natural. 






Trieu simplement el color que més us agradi i no es preocupeu de res més. Tons clars i neutres són els més adequats. 




Beigs, cremes, pedres ... acostumen a ser els protagonistes. Ho són per la seva capacitat per sumar claredat i ampliar l'espai, i també per ser perfectes comodins a l'hora de fer les transicions entre estades. Les decoracions més actuals es decanten pel nou blanc -el gris- i per afegir alguna nota de color en forma de paret de contrast, una bona manera de ressaltar la claredat de la resta.





Si necessites guanyar alçada en el teu rebedor, pinta el sostre més clar que les parets: et incrementarà la sensació d'altura.




La forma en què es resol l'àrea de recepció reflecteix la nostra empatia, la nostra actitud cap als altres i cap a nosaltres mateixos. L'Univers és una porta d'anada i tornada: rebem allò que donem. El rebedor marca la transició entre l'estat de consciència de "fora de casa" i el de "dins". Venim d'un espai Yang: el carrer, el trànsit, el moviment entrem a un lloc Yin: privat, protegit, estable, personalitzat: el rebedor ha de dir-nos "Estàs a casa teva, amic meu" .La forma d'harmonitzar el rebedor de casa es resumeix en: DONAR LA BENVINGUDA...





Imagineu obrir la porta de casa i accedir a un rebedor ben il·luminat. Un rebedor ombrívol mai no pot funcionar bé, som atrets i estimulats per la llum. A la dreta de la porta trobar un lloc on deixar el que portem a la mà: bosses, carteres, paraigües ... almenys les claus de casa. Quan deixem les claus en aquest lloc que hem acondicionat per això trobem aquella  foto tan bonica de tota la família durant les últimes vacances que van passar junts i sentim tota la pau i la felicitat d'haver arribat a casa. 




Col·loqueu al rebedor, quadres,  fotografies o objectes (plantes, flors) que us doni la benvinguda a la vostra llar.    Pero mai col.loqueu en el rebedor factures sense pagar (llum, gas telèfon), fotografies velles de gent ja morta, carpetes o elements de treball perquè el feng shui al rebedor compleixi la funció que ja hem comentat que és la de donar equilibri i harmonia. 




Tambe si diposeu d'espai i us agrada podeu posar un mirall en els laterals, perquè abans de sortir al carrer, ens podem donar un últim cop d'ull.  Són molt útils per la seva capacitat de donar profunditat, multiplicar la llum i ampliar l'espai. La tendència actual passa per recolzar-los en lloc de penjar-los.





Un altre detall que sempre aporta un toc de calidesa són les catifes, catifes que hem de considerar rebran molt trànsit a l'hora d'escollir els materials i colors.



Un rebedor amable, ple de bones vibracions, que t'aculli i et faci sentir a casa. Així ha de ser aquest espai que et protegeix del món exterior. 





En el cas del rebedor de la fotografia, s'ha escollit un penjador paraigüer, i un prestatge gruixuda amb personalitat, sobre la qual s'han col·locat diferents objectes decoratius més que pràctics.




Per últim us deixo una proposta que  és senzilla, molt moderna, molt útil, creativa, low cost i per a espais chiquititos. Algú dóna més? L'he trobat en el Blog Gamma deco i compleix la majoria dels requisits per tenir-la molt en compte,






  ReCePtEs AMB HISTORIA 






Aquesta  recepta de l'all i oli de codony, és típica de muntanya, on a l’ hivern feia un fred viu que ho gelava tot!.


Per començar el dia, per fer un bon esmorzar, els pagesos dels Pallars, concretament del Jussà, d'Isona, i segurament d'altres indrets de Catalunya. La seva elaboració està vinculada a la temporada del codony (tardor). Es feia una bona torrada, a la brasa del foc que no faltava a cap casa, i sucada amb aquest all i oli i regant amb un traguet de bon vi, això era començar bé el dia! . També pot ser un bon acompanyant pel tall del dinar o sopar, principalment de la carn.

La seva elaboració està vinculada a la temporada del codony (tardor). Són menges que es van perdent i com ho he trobat e una d’aquestes receptes d’arreu del país, i la he provat, avui us la porto, jo la faig amb ou com es fa el all i oli a casa i li afegeixo el codony.

Si el feu ja em direu si us ha agradat.



ALL I OLI DE CODONY

Ingredients:

-         2 codonys ben madurs
-         Dos grans d’all (si us agrada més fort                      posar-ne més)
-         Una mica de sall·l
-         ¼ d’oli d’oliva (suau)
-         1 ou


Preparació:

Rentem els codonys, pelem i traiem el cor. Posem en un cassó i cobrim d’aigua, fem bullir uns 20 minuts. Escorrem i deixem refredar.

En el vas del pimer posem els alls tallats, afegim el codony i l'ou, i la meitat de l’oli i triturem, anem afegint l’oli a poc a poc perquè vagi lligant.
Per guardar-lo el posem en un pot tapat i reservem a la nevera, es pot fer sense ou i ens aguantarà ben be un mes.




Entrada a la vida.
Sortida al futur.
Avantsala dels desitjos.
Una llar, un lloc on estar.

Senzillamentescriure.blogspot.com


                                                        


Gràcies per la teva visita i deixar el teu comentari !!!





4 comentaris:

  1. Meravellós com sempre Júlia. Precioses fotos i molt complert de.conceptes.
    I m'encanta veure el meu poemet en el teu blog. Petons

    ResponElimina
  2. Preciosas todas las entradas, las fotos son fantásticas.
    No conocía el alioli de membrillo, esta receta es nueva para mi, habrá que probarlo.
    Un beso.

    ResponElimina
  3. Espectaculares fotos.! todas las entradas bellisimas y muy acogedoras!
    Gracias por compartir con nosotras!.
    besos Julia

    ResponElimina
  4. Unos recibidores muy acogedores, la presentación que haces de ellos estupenda y la receta tengo que probarla . Besos Julia

    ResponElimina