diumenge, 17 d’octubre del 2021

TORNEM....O CONTINÚEM!!!...

No diré que tinc o he tingut una bloc-crisi  però gairebé ... -han passat 9 mesos-  i a l'arribar les meves Muses i jo hem estat xocades-shockadas- descol·locades un temps ... amb zero ganes de teclejar, googlear ... bloggear ...

No pensava escriure res especial per parlar del meu retorn al bloc, però vaig a utilitzar aquest post per fer una mica de  blogbalance i autoavaluació.


La pandèmia ens  ha trastocat la quotidianitat.  Però tambe ha estat un bon moment per aprendre alguna cosa nova o realitzar activitats pendents com practicar un instrument, llegir llibres etc.  Jo he aprofitat per llegir molt i de diferents temàtiques.   Això m’ha  ajudat a tenir cura del meu temps, no se vosaltres pero durante el confinament jo tenía la sensación de perdua de temps, no em podía deixar que em robesin  aquest  temps i vaig començar a mirar tutorials i cursos a internet sobre tot tipus de coses,  des de classes de piano, ioga, o aprendre a teixir. Finalmente vaig decidir  fer la formación de Terapeuta capacitada de la LNT  i un cop titulada, vaig  fer una  asignatura que tenia  pendent, que era posar-me a estudiar en una escola de negocios un Postgrau i un cop veure diferents temàtiques, vaig escollir una que en aquests moments m’ha ajudat personal i profesionalment i es Direcció de 
RRHH, PNL, Intel·ligència Emocional i Coaching, ho  vaig fer durant tots aquests mesos, per que necessitava estar ocupada i no volía que em robesin aquest temps per mi tant preuat.

Estic  completament segura que estudiar és una de les millors decisions que l'ésser humà pot prendre en qualsevol etapa de la seva vida.  Rejoveneix el cervell, prevé malalties mentals i millora l'estat d'ànim i l'autoestima.  

Les setmanes que hem passat tancats  a casa, no se a vosaltres però a mi m’ajudat a aprendre una lliçó molt important, que sens dubte canviarà completament la  manera de veure la vida: gaudir de cada moment com si fos l'últim.Per això després d'aquest parèntesi vital, ja  estem preparats per obrir-se de nou al món, quedar amb amics o plantejar reunions o esdeveniments a mig termini.  Com a ajuda per superar l'ansietat i recuperar la il·lusió per aquesta nova etapa, jo crec que la intel·ligència Emocional, dóna les claus amb les quals la reinserció social es fa més suportable per a aquells als quals els costi assumir que ja poden sortir de casa, i fer tot igual que abans però de moment amb mascareta.


Finalment, a hores d'ara és important aprendre a mantenir la calma.  Actualment la tecnologia ens permet seguir connectats amb el món exterior tot i el distanciament social.  A més de que internet és una gran eina per buscar tutorials de meditació, respiració i relaxació que ens ajudaran a sentir-nos menys aclaparats.A mi m’ajudat un mantra que en la cultura japonesa té nom propi, Ichigo-Ichie.  Fes de cada instant una cosa única.  Un terme que té el seu origen en la cerimònia del té japonesa, en la qual el mestre requereix l'atenció plena dels seus alumnes amb l'objectiu de gaudir i experimentar aquest moment a través dels cinc sentits: el gust del te, el seu aroma, la  bellesa i el tacte dels estris emprats per servir-lo.
Si us agrada el te, passejan pel barrí de Gracia hem descobert  Interior de Te és una encantadora i familiar teteria xinesa que va obrir les portes fa mes de 10 anys al barri barceloní de Gràcia i l'objectiu és acostar la mil·lenària cultura xinesa de el te a aquesta ciutat cosmopolita.  Sota la direcció de Meiai (Mei) i l'ajuda del seu marit Armando, aquest petit negoci ens ofereix un producte de qualitat a l'abast de la butxaca i la converteixen en una de les teteries a Barcelona que sens dubte et recomano visitar.

       Mei va veure que el pertànyer a una família conreadora de te de la famosa regió xinesa de Fujian era una oportunitat per importar aquest producte al nostre país.  A més de les preuades fulles, la propietària d'Interior de Te porta del seu país peces de terrisseria xinesa necessàries per al servei del te com teteres, bols, plats i altres estris.
 Tant per poder escollir un te de qualitat en origen per a la seva teteria com per preparar el te amb la tècnica adequada per a cada varietat, la parella ha hagut de formar-se a la Xina.  Tots dos tenen el títol de mestratge professional de te.En la meva humil opinió  es de les millors  per degustar tes de qualitat i preparats de la manera adequada i gaudir  de manera delicada, acurada i respectuosa amb la qual es prepara i serveix el te, val la pena anar a una Bona teteria, aquí els quatre principals conceptes de la preparació de el te, harmonia, respecte, puresa i tranquil·litat es compleixen.  Aquest moment de contemplació et prepara per a l'experiència de la degustació, un moment de relaxació i meditació on et deixes envair per allò que t'arriba pels cinc sentits.


La filosofia asiàtica tambe m’ha ensenyat  a enfrontar molt millor els problemes. He practicat  el Jin Shin Jyutsu, un tènica molt senzilla provinent del Japó que fent un massatge de mans, per mi un nou descobriment és una de les claus que em van a ajudar a afrontar la nova normalitat, i a eliminar l’estrès ( a Internet hi han un molts vídeos molt senzills de fer)

 A l'igual que el llibre Ikigai, que he descobert sobre els secrets del Japó per a una vida llarga i feliç, de  Francesc Miralles i Héctor García. Un llibre que us recomano


Un concepte japonès sinònim de “donar sentit a la vida”, o “allò per a què hem estat cridats”. Vaig llegir fa un temps un article sobre el que significa l’ikigai: es defineix com el conjunt del que estimes, allò en el que ets bo, allò amb el que et pots guanyar la vida i el que el món necessita.
Només a la confluència de tots ells es troba l’ikigai, la teva raó de ser. És la motivació, el motor que t’inspira, el que t’apassiona i et condueix a l’èxit i a la felicitat en tot el que fem i ens proposem. Em semblava molt filosòfic, fins i tot alguna cosa romàntica, i em seduïa la idea de saber més sobre això i saber quin era “el meu ikigai”. Tenia més curiositat i em vaig comprar el llibre, publicat el 2016 per Edicions Urano (autors Hèctor García i Francesc Miralles). Un llibre que us recomano i que explica coses com apuesta...
En el llibre s’explica com García i Miralles van viatjar al poble d’Okinawa on es concentra la major població de centenaris del món i van preguntar a la gent gran què era el que els movia per tenir ganes de viure. La paraula que solien pronunciar era ikigai. Francesc Miralles relatava les seves experiències viscudes en Okinawa. Van compartir amb tots els assistents un vídeo amb les entrevistes realitzades i em va impressionar veure tants ancians “centenaris” que desprenien tanta vitalitat. 
 Per exemple, preparar el menjar o cuidar les plantes de la teva terrassa, banyada pels raigs de sol, gaudint de l'olor de cada una d’elles inundant-ho tot, poden convertir-se en veritables plaers.  L'objectiu final és recordar cada moment de la nostra vida com una oportunitat única que vas aprofitar i exprimiste al màxim.

En aquests moments de constant canvi i incertesa és molt important mantenir la calma, practicar l'empatia, i buscar la manera que aquesta crisi afecti el menys possible el nostre dia a dia.  Cal buscar reduir els nivells d'ansietat i enfocar-se en el que és realment important: la salut mental i física.


                                                Sort per a tothom !!  i 'SALUTacions !!                                                                  


2 comentaris:

  1. Molt interessant Júlia! Una abraçada!!

    ResponElimina
  2. Gracies guapa, desitjo que estiguis be tu i tots els teus, un peto molt gran. T’estimo.

    ResponElimina