Decorar amb plats les parets sempre ha estat un recurs decoratiu que fins fa ben poc es considerava un costum clàssic i antiquat, més pròpi de les àvies ...
Però la veritat és que cada vegada podem veure més interiors, i decoracions en diverses publicacions que fan servir plats de diverses formes, colors i mides per alegrar les parets.
Anem a veure alguns trucs perquè decorar amb plats les parets sigui una tasca fàcil i amb un resultat final molt vistós:
Com col·locar els plats a la paret?
A la xarxa hi ha moltes recomanacions sobre la manera en què ha de muntar-se la composició escollida. No et llancis a foradar la paret sense abans estar segur que aquesta disposició és la que t'interessa!
Fes servir paper. Marca tots els plats escollits sobre un paper i retalla'ls. Posteriorment enganxa'ls amb cinta de carrosser sobre la paret. Pots moure aquests improvisats plats de paper creant diferents formes fins a trobar la que més t'agradi. Després pots treure'ls segons vagis col·locant els plats definitius sense deixar marques ... Així de fàcil!
Quin tipus de plats puc fer servir?
Pots fer servir plats del mateix estil o diferent, amb motius similars o totalment oposats, amb colors de la mateixa gamma, complementaris o contraris, amb dibuixos o sense ells, de la mateixa vaixella o amb diverses peces soltes ...
Petita mostra dels plats per vestir la teva taula o decorar les teves parets
T'agrada la idea? No tinguis por de decorar petits raconets de casa teva i fer-la més personal ... Fent servir la imaginació, en aquest cas, per penjar els plats de la vaixella com si d'obres d'art es tractaran ¿No et sembla que ho són?
En alguna altra ocasió he parlat dels plats i el seu valor decoratiu; i és que hi ha peces tan boniques que fa pena usar-les com parament. La veritat és que penjar plats a la paret és un recurs que s'usa des de fa segles. Una solució decorativa que farà que les nostres estades tinguin més personalitat.
A la cuina, aquests plats trobaran un lloc ideal per ser exposats; i és que, què millor lloc per col·locar aquests elements que en l'estada en la qual més protagonisme tenen.
Podem optar per diverses opcions a l'hora de decorar la paret de la nostra cuina amb plats. Per exemple, podem buscar un només plat, gran i cridaner. Penjat a la paret atraurà totes les mirades.
Si preferim penjar diversos plats, hem d'intentar que aquests combinin estèticament. Així, aspectes com els colors, formes o dibuixos, seran essencials. Encara que aquest punt és important, en ocasions, la diversitat és el que volem destacar.
Per aquest motiu, en una cuina completament blanca, amb parets també blanques, serà un encert escollir plats de diferents colors i formes. Crearem un autèntic mosaic de sensacions que donaran un toc especial a aquest racó gastronòmic de la nostra casa.
A l'hora de penjar diversos plats podem optar per penjar-los en fila un darrere l'altre, deixant separació entre ells. Una altra opció és disposar-los de manera que puguin crear diverses figures geomètriques. Per a això, podem jugar amb les mateixes formes que estiguin presents en la decoració dels plats.
Sigui com sigui, i escollim la forma que escollim, a partir d'ara, ja no veurem els plats de la mateixa forma. Si trobem algun que ens cridi l'atenció, no dubtem en canviar la seva ubicació, l'armari dels plats a la paret.
Les hores de l'esmorzar, dinar i sopar no són sempre fàcils per a qui té fills petits. Un dinar presentada de manera que entre pels ulls és evident que convida a provar-la, i no només als nens sinó també als adults.
Fer que els nens mengin els aliments que els proposem serà més divertit i original amb plats, gots, i altres accessoris com els que ens ensenya Zara Home Kids. ¿Vam provar?
Amb l'arribada de la primavera vénen noves tendències en mobles, dissenys i accessoris, però també és una època en què gaudim de les floracions, els prats i totes les herbes noves que creixen després de l'hivern.
Per això, en aquest lliurament et compartim algunes idees de decoració de taules per a la primavera.
I recorda que l'èxit d'un dinar no està en el bona que estigui el menjar, en el neteja que estigui la casa o en l'original de la decoració.
L'èxit d'un bon amfitrió està en el bé que se sentin els seus convidats. Així que a relaxar-se i gaudir.
Espero que us hagi agradat. Animeu-vos a decorar una mica les vostres taules quan tingueu convidats!
De veritat, que no cal tenir la vaixella meravellosa ni la cristalleria de Puturrú de foie ... només una mica d'imaginació i una estona.
Malgrat el estrany títol "Patates ... Hasselback", és una recepta de patates d'origen suec, aquestes patates es remunten a l'any 1.700 i deuen el seu nom a un restaurant situat a la ciutat de Estocolm anomenat Hasselbacken, allà van ser tot un èxit i més endavant la recepta es va estendre a restaurants de tot el món, aquesta és una senzillíssima manera de fer unes patates farcides al forn, amb un sistema de tall en forma d'acordió, que facilita la cocció i l'entrada de sabors en la patata, i amb el qual aconseguim una patata cruixent per fora i suau per dins.
Les podem fer farcides de gairebé qualsevol cosa (formatge, pernil, bacó, verdures, etc.), deixant volar la nostra imaginació, o simplement salpebrades i especiades (all, romaní, orenga, anet, farigola, etc.), que es la recepta que us deixaré avui.
Són un acompanyament perfecte per a qualsevol plat de carn o peix, molt facilites de fer i que admeten quantitat de variants segons el gust de cadascú. La forma en què jo sòl preparar a casa és molt simple, queden sucoses per dins i amb un sabor i aroma espectaculars gràcies a la barreja amb la qual s'impregnen.
Ingredients:
- Patates mitjanes.
- Herbes aromàtiques i espècies al gust jo vaig utilitzar, herbes provencals, julivert,
romaní, farigola picats, orenga, sesàm i popurri de pebres.
- Alls laminats.
- Oli d'Oliva Verge Extra
- Sal
Preparació:
- Comencen preescalfant el forn a 200º
- Rentem i eixuguem bé les patates i després les tallem en làmines més o menys del mateix gruix a partir d'un dels extrems sense arribar al fons de la mateixa.
Per ajudar-te a fer els talls a la patata sense arribar a la base hi ha diversos trucs: posar
la patata sobre una cullera gran, o sobre dos palets xinesos col.locats a banda ,
també pots travessar la patata amb una broqueta just per la base.
En tots aquests casos, el ganivet farà de topall i es frenarà el tall.
- Rentem i eixuguem bé les patates i després les tallem en làmines més o menys del mateix gruix a partir d'un dels extrems sense arribar al fons de la mateixa.
Per ajudar-te a fer els talls a la patata sense arribar a la base hi ha diversos trucs: posar
la patata sobre una cullera gran, o sobre dos palets xinesos col.locats a banda ,
també pots travessar la patata amb una broqueta just per la base.
En tots aquests casos, el ganivet farà de topall i es frenarà el tall.
Inserim una làmina d'all entre cada tall que hàgim fet
- En un morter, aboquem l'oli d'oliva, les herbes aromàtiques i les espècies.
- Remenem tot bé i ruixem les patates amb aquesta barreja.
- Salem i les portem al forn fins que estiguin daurades.
El temps depèn de la mida de les patates, (un truc jo les posso a bullir abans
de tot i amb pell 10 minuts, les tallo les preparo i despres amb 30 minuts de
forn es suficient.
- Servir calents.
servir com a aperitiu, guarnició d'un plat principal, o de sopar si les acompanyem
d'una fresca amanida.
Espero que les gaudiu moltíssim (hummm, si és que no veieu com olora de bé
la cuina al preparar-les!). ... Estan impressionants !!
Plats únics,
plats diferents,
plats que ens arrenquen un somriure,
altres que ens fan plorar...
I diuen que els plats se semblen a les olles?
Cristina Company
senzillamentescriure.blogspot.com
BON CAP DE SETMANA!! i us espero en el proper post, no em falleu...
Gracias por pasarte por recetas fáciles y rápidas, de ésta manera he tenido la oportunidad de conocer tu fantástico blog, me ha encantado, que gran variedad de platos maravillosos.
ResponEliminaUmmmhhh!!! Me encantan las patatas y ésta receta sueca, desde luego que tengo que probarla.
Saludos y hasta siempre!!!
M'encanten els PLATS, i avui ens en deixes un repertori ben interesant i bonic. GRACIES MACA!!!.
ResponEliminaI de les patatetas que dir, que m'has recordat que les haig de tornar a fer.
UNA BONA TARDA BONICA :)))
Maravillosa y amplia decoración, que no conocía, la de los platos, me ha encantado y sorprendido. Como también lo han hecho tus ricas patatas. No te conocía, pero me alegro de haberlo hecho, eres una artista en toda la extensión de la palabra.
ResponEliminaBss
PRECIOSOS LOS PLATOS!!!!
ResponEliminaPARA TODOS LOS GUSTOS.
TENGO UNOS CUANTOS EN CASA Y DE DIFERENTES MANERAS.
PERO ME ENCANTAN.
SALUDITOS
Olá, Julia! Muito criativas as sugestões para usar os pratos. A receita de batata me parece excelente.
ResponEliminaTem um bom dia.
Beijo da Nina
Me ha encantado la decoración con platos son todas muy interesantes, la primera con el tronco me ha parecido muy armoniosa me encanta, la receta sencilla de hacer y sabrosa.
ResponEliminaBesos y gracias por pasarte un ratito por mi blog y por tu comentario.
Me haz dado una idea buenísima para la cena!!
ResponEliminaTe invito a visitar mi blog, jazminycanele.com
Bsss
Hola Julia. Vaya exposición de platos que has puesto y cada cual mas bonita. La pega que le encuentro es, por una parte el trabajo que lleva tener que hacerlos agujeros para los tacos y por otra si uno se cansa de ellos hay que repasar todas las paredes y pintarlas no? pero hasta que llegue ese momento que quiten lo bailao jj. Supongo que serán fotos de decoraciones pero te los has currado jj.
ResponEliminaPasando a otra cosa como es estas patatas he de decirte que las hice en una ocasión y me gustaron mucho. Son un acompañamiento delicioso o incluso para tomarlas sin nada ya que la patata está rica de cualquier forma y hechas así están fabulosas.
Un abrazo
Jo no era fa un temps molt partidari de posar o penjar plats a les meues parets, però va venir la meua sogra del viatge a Santiago i em va portar un plat del camí de Santiago, que vaig penjar immediatament al damunt del meu ordinador i en la habitació on dormia la meua supersogra, ja morta, encara hi és i estic molt content d'això, m'acosta una miqueta a l'esperit d'Espanya, una mica li devem tots nosaltres, tant els que no es consideren espanyols com els que sí, com jo, li devem alguna pleitesia. Fa fort i fa ànima en la meua casa.
ResponEliminaVicent
Quines decoracions més originals i boniques, fetes amb plats! una bona manera de donar sortida a tot l'assortiment de vaixelles diferents que acumulem els qui ens agrada comprar-ne per fer fotografies per als blogs de cuina ;). I la recepta, deliciosa! un petó!
ResponEliminaHola guapa!! Ya estoy por aquí jejejeje me han encantado todos los platos. Yo no podría decidirme sólo por uno!! Y esas patatas... madre mía qué hambre me ha entrado jejejeje Un beso!
ResponEliminaque original la decoracion esa de los platos, y las patatas tienen que estar buenísimas
ResponEliminaQué buena idea la de las patatas, me las comería ahora mismo :)
ResponEliminaA mí me encanta tener muchos platos para poder presentar las creaciones culinarias.
Un saludo desde la buscadora de internet.
Que ideas más chulas, menudos platos que enseñas. Me encanta la idea de decorar con platos.
ResponEliminaWow !!! Great ideas for decorations and arrangements of the house !!
ResponEliminaGreetings
Julia me ha encantado la propuesta de los platos, muy original, Sabes tengo una colección de platos ingleses que nunca sé que hacer con ellos, así que manos a la obra. Un besote
ResponEliminaFantastica idea decorar amb plats! resulta molt atractiu i decoratiu.
ResponEliminaTens un blog molt xulo! per aqui em quedo ;)
Salutacions