dissabte, 20 de desembre del 2014

LLUM DE NADAL







Per Nadal no et pot faltar un element importantíssim en la decoració de la teva llar. No estem parlant de l'arbre, ni del Betlem, ni tan sols ens referim als centres de taula, sinó a les veles. Aquestes són un dels elements decoratius amb millors resultats que pots col·locar a les estades de casa teva. A més d'elegància i llum, aporten un toc de calidesa que, en aquestes dates, sempre va bé.



Sempre és bonic encendre unes espelmes i gaudir a la llum de la vela. Perquè quan encenem una espelma canvia l'ambient de l'habitació en què estem. 



I el Nadal és una època somiada per decorar la casa i crear un ambient i clima relaxat i càlid de Nadal i temps en família. És una forma de decorar el sopar de nit de Nadal.




Al mercat les trobaràs de totes les mides i colors, però tu pots adornalas com vulguis perquè formin part de la decoració nadalenca del teu habitatge. Amb elles, aconseguiràs condicionar les habitacions per a la celebració del Nadal sense emprar molts diners ni temps.



Espelmes nadalenques






Una de les idees que et proposem és la de col·locar en les veles unes quantes tatxes de la roba. Amb elles podràs formar estrelles o qualsevol forma que vulguis representar. Depenent del disseny que vagis a crear, hauràs d'escollir espelmes més o menys grans. Primer marca amb un llapis el dibuix que vulguis posar al tronc de la vela, i després veu clavant i enganxant les tatxes.



Una altra opció per decorar és posar un llaç al voltant d'elles, a la part baixa per evitar que es cremi. El color d'aquest dependrà del que hagis triat per a la vela. Si és blanca, pots posar un de vermell, per exemple. 





També pots col·locar en gots o petits bols i aquests omplir d'aigua per donar lloc a un efecte molt cridaner.




 Una altra idea és la de col·locar-les en una safata i al voltant d'elles posar una garlanda amb diversos elements decoratius, com ara fulles artificials de diferents colors o boles de color daurat.


D'altra banda, si les veles que tens a casa teva, creus que són massa soses per a una decoració nadalenca, pots omplir-les de brillantina. Així no hauràs de comprar-ne de noves. La de color vermell o daurat, donarà un toc de festa increïble.


Si no tens un Betlem pots optar per diferents opcions per tenir un amb el disseny que busques des de figures realitzades en porcellana freda fins a altres comprades a diferents botigues, cada detall que col·loquis a casa teva aportarà color i decoració amb estil nadalenc.





Aquesta proposta es tracta d'un porta espelmes de Betlem que pots utilitzar-lo com: centre de taula per al sopar de Nadal, per ser part de l'arbre nadalenc o per decorar algun racó de la casa. Aquest detall el pots trobar fent clic aquí.




A aquestes alçades, segur que molts de vosaltres ja teniu pensat, o fins i tot decidit el menú o menús que haureu de servir per les festes de Nadal. Aquesta entrada és pels més indecisos o els que necessiteu una mica d' ajuda per acabar de completar el menú. Quan tenim convidats a casa, ja siguin familiars o amics, a tots ens agrada quedar bé i que marxin de casa nostra ben satisfets. 

  ReCePtA

Una opció mar, 

Inspirant-me en la recepta de la Mireia Carbó "Crema de gambes en 3 textures" he preparat aquesta versió. És una mica més ràpida de fer (no tenia temps de fer el carpaccio), però també pot ser una bona opció per aquests dies de festa.

"Crema de gambes en 3 textures"


Ingredients per a 4 persones:

12 gambes senceres
1 porro
1 pastanaga
1 ceba
1 gra d'all
3 tomàquets madurs petits
200 gr. de carbassa
2 cullerades de farina d'arros
10 atmelles torrades
2 litres d'aigua
Sal
Pebre
Flor de sal

Elaboració:





Pelem les gambes i separem els caps i les closques i els hi treiem els ulls. Reservem les gambes pelades.
Sofregim les closques i els caps de les gambes, i afegim el porro, la ceba, la pastanaga i l'all picat.
Quan s'evapori l'aigua, afegim els tomàquets ratllats i ho deixem coure.




Afegim la carbassa i l'aigua i ho deixem coure uns 30 minuts, junt a la farina d'arròs.
Triturem les atmelles amb una mica de crema. Les afegim a la cassola, ho triturem tot, ho passem pel colador xinès i posteriorment per un colador fi.
Fregim 3 gambes per persona i les servim a cada plat, i hi posem una mica de pebre i flor de sal per sobre.
Finalment servirem la crema ben calenta.




La recepta original que us comentava, afegeix un carpaccio de gamba a la base del plat que s'ha de fer previament. Agafarem dues gambes pelades i sense tripa, les posarem entre mig de dos plastics (podeu utilitzar boses per congelar) i amb l'ajuda d'una cassola les aixafem fins que quedin ben planes, li donem forma i les congelem.






I pels que prefereixen muntanya


La recepta de la carxofa confitada la vaig treure de la Granja Elena esta  a la zona franca, algun dia fes-te un regal i ves a dinar, ja veuràs t'encantarà.


Confitar les carxofes a foc molt baix (inducció al 2-3) durant unes tres hores en una cassola amb oli de gira-sol i una altre cassola a sobre per que es mantinguessin totes ben submergides  El cruixent de pernil es prepara posant unes llenques de pernil al microones a baixa potencia durant uns minuts (s'ha d'anar obrint el forn i veient el resultat per trobar el punt desitjat). I per a la sopa, bullint brou de pollastre durant quinze minuts amb la botifarra negra per que es desfaci i passant-la posteriorment per la batedora fins aconseguir la textura que ens agradi. 





Un plat original i fàcil es un Ànec en la taronja. Aquesta també la vaig veure en un bloc de cuina i des del moment que la vaig veure em va semblar molt original i divertida. Es buida per dins una taronja ben maca, i es fa un tall a la base per que es mantingui dreta. Es barreja en parts iguals ametlla i festuc en pols, amb un parell de cullerades de mostassa en gra i una mica del suc de la mateixa taronja i es reparteix per l'interior de la taronja buida. Es marca a la planxa un magret d'ànec i es fan uns bocins que es claven a unes broquetes i que es pringuen bé amb la barreja que hi ha al interior.






A banda d'això podries posar  uns entrant com podia ser Terrina de salmons i alvocat amb gelée de Riesling, un Tàrtar de bacallà amb poma verda i germinats de ceba tendra 





Agafes el bacallà i prepares el tartar talles la poma verda i pots acompanyar d'un germinat de ceba tendre i unes gotes d'oli d'oliva verge, afegir el caviar d'arengada.






Esta increïble, espero que us agradi








Llum per aquest Nadal.
Guspires que brillen aquesta nit.
Tots al voltant de taula.
Tots junts, ja em fa feliç.

Cristina Company
Senzillamentescriure.blogspot.com



                                                        




Agraeixo la teva visita i desitjo que hagi estat del teu gust



25 comentaris:

  1. Les teves PUBLICACIÓNS sempre son LLUMINOSES, pero avui el NOM li ve molt be!!!
    Boniques fotografíes i unes receptes de 10... Haig de tastar les delícies de la Granja Elena, pero será després de Festes quan hagi "desempatxat", jaja.
    GAUDEIX D'AQUESTOS DÍAS PLENS DE UNA MAGIA ESPECIAL, que d'aixó tu en saps molt!!!
    UNA FORTA ABRAÇADA:)))
    Conxita

    ResponElimina
  2. Julia:

    Buena Nochebuena!!!!!

    Buena Navidad!!!!

    En estas palabras te dejo mi regalo:
    Deseando sientas que :
    La felicidad no está en encontrar a quien te haga feliz, sino en aprender a traer felicidad a los que te rodean.
    Que la felicidad la encuentran las personas que aprenden a vivir sabiamente.
    Que establezcas relaciones saludables, pongas límites, aceptes lo bueno y rechaces lo cuestionable.
    Que tus pensamientos viajan en los sueños y que sean coloridos
    Que aunque estés solo, te sientas siempre acompañado.
    Que mires en cada atardecer, la promesa de un mañana.
    .Y..... queridos Amigos y Amigas...no dejen de soñar!!!!!!.
    Los sueños son algo nuestro que nadie nos puede quitar!!!!!!

    Martha

    ResponElimina
  3. Me gusta tu espacio y me quedo por aquí.
    Las velas nunca faltan en estos días tan entrañables.
    Tus recetas y decoraciones son de una gran fineza.
    Un abrazo.

    ResponElimina
  4. Me encanta esas fotos y las recetas... ¡¡que ricas!!
    Te invito a mi blog, aunque ya lo conoces pero, tengo una felicitación.
    http://lacocinadesole6.blogspot.com.es/
    Un besito :)

    ResponElimina
  5. Hola Julia!
    Gracias por su visita,,
    Me encanta tu blog,
    au revoir
    besos

    ResponElimina
  6. En este mes tan hermoso te deseo mucho amor
    Y abundante paz muy dentro de tu corazón.
    Un abrazo cálido !!!
    De Tu amiga
    ★∵☆.◢◣    ◢◣ . ☆∵★
       ◢■■◣  ◢■■◣
      ◢■■■■■■■■■◣
      ◥■■■■■■■■■◤
       ◥■■■■■■■◤ 
        ◥■■■■■◤
         ◥■■■◤    
          ◥■◤
           ▼VICTORIA
             \  
              \
               \
                \
                 \
                  \       
                   \ ●
                    /i\
                    /\

    ResponElimina
  7. Qué precioso ambiente de Navidad con las velas encendidas dentro de la casa... Me encanta esa decoraciòn al calor de la lumbre en estos dìas de fiesta. Muy buenas ideas gastronòmicas para el toque refinado que ayuda a alegrar los ànimos. Por aquì vienen muy bien porque hace frìo y nieblas...
    Feliz Navidad, Buon Natale, Bon Nadal, como dices Julia no hay nada mejor que compartir con alegrìa momentos màgicos junto a los seres màs queridos. Ideas maravillosas las tuyas
    Un abrazo grande:)

    ResponElimina
  8. LAS VELAS PRECIOSAS!!!Y DESPUES ESTAS COSAS TAN RIQUISIMAS!!!!
    FELIZ NAVIDAD!

    ResponElimina
  9. Nosaltres a ca nostra posem de tant en tant i sobretot en Nadal unes espelmes recordant els nostres difunts i li demanem a Déu per ells i per nosaltres, normalment l'espelma és de color groc o blanc i per a fer el sopar de Nadal solem acompanyar-lo amb sidra, és molt més saludable, en quant a l'alcohol que hi pot contenir, que el xampany i molt més barata, tot i que també de tant en tant i en aquests dies traiem una ampolla de cava.
    Jo em solc quedar alguna nit somniant i parlant o xarrant amb els meus difunts i demanant-los benediccions a la llum d'una espelma, et solen sentir, si més no, la gent que hi viu et recorda.

    Abraçades de tota la meua família i Bon Nadal i Feliç Any Nou i Pròsper Any Nou des del barri de Russafa de la ciutat de València.

    Vicent

    ResponElimina
  10. Vaya entrada bonita Julia, las velas son una preciosidad, siempre crean un ambiente especial. ¡Feliz Navidad de todo corazón!

    ResponElimina
  11. Preciosas todas las decoraciones con velas, me gustan mucho, da mucha calidez. Respecto a la receta, es deliciosa y muy apropiada para estas fechas, muy rica.
    No me quiero marchar sin desearte unas fantanticas navidades y un prospero año nuevo, que ojala el próximo año se cumplan todos tus sueños.
    Un beso.

    ResponElimina
  12. Vengo para agradecerte la visita y tu comentario en mi espacio.
    Estoy encantada por haberte conocido.
    Tu blog me encanta. Tengo que reconocer que me gusta muchísimo la decoración.
    Las ideas que das para decorar la casa en estos días, son fantásticas, están llenas de colorido y buen gusto.
    Lo mismo digo de las recetas de cocina.
    Cuando vuelvas a publicar, te agradecería que me avisaras, así estaremos en contacto.
    Te deseo una muy feliz NAVIDAD y un venturoso AÑO NUEVO.
    Cariños en el corazón.
    Kasioles

    ResponElimina
  13. Thank you for visiting my blog - Bon Nadal to you and your family

    ResponElimina
  14. Me gustan mucho las velas en navidad, dan un toque mas acogedor al hogar :)

    Felices fiestas ^^,

    ResponElimina
  15. Hola Julia, muchas gracias por pasar por mi casa, he estado ausente mucho tiempo de mi blog.
    Nos dejas una entrada llena de elegancia y colorido y unas excelentes recetas de cocina.
    Feliz Navidad y un año lleno de amor para dar y saber recibir.
    Con ternura
    Sor.Cecilia

    ResponElimina
  16. Hola Julia, gracias por la invitación a tu blog, me quedo en tu espacio, y estoy viendo detalles y decoraciones muy bonitas y elegantes, aprovecho para desearte Feliz NAvidad!! un beso!

    ResponElimina
  17. Estimada Julia,una entrada preciosa com sempre impecable,maravellós ai plena de màgia!
    Et volem desitjar molt bones festes!
    Gràcies per sa teva visita!
    Moltes besades de totes dues

    ResponElimina
  18. Hola julia!! Gracias por pasar por mi blog.
    aqui me tienes, ya me he hecho seguidora.
    una entrada preciosa y con buenas recetas.
    Feliz Navidad!!

    ResponElimina
  19. Amo la luz de las velas, tan romantic siempre! y veo que cocinas muy rico, Julia. Te felicito.
    Me ha encantado tu Blog, asi que volvere. Por ahora mis mejores deseos por la Navidad para ti y tu familia.
    Bsos,
    Dolly

    ResponElimina
  20. Me encantan las velas y me encanta tu entrada.
    Te deseo una Feliz Navidad y que el 2015 venga cargado de cosas buenas.
    Besitos guapa

    ResponElimina
  21. Magnifique décoration de Noel et exellent repas bonne féte de fin d'Annee Marie-Claire

    ResponElimina
  22. Julia, um encanto seu blog! Imagens lindas do Natal! Meu grande abraço e desejos de um Feliz Ano Novo!

    ResponElimina