Succeeix cada any per art de màgia. com un miracle. Les ciutats brillen més que mai, es vesteixen amb estrelles, esferes i tot tipus de figuretes lluminoses. S'alcen avets als carrers, es multipliquen els somriures, l'anar i venir diari és una emocionant voràgine de preparatius de celebració a cada casa ...
Posem les llums...És Nadal i es nota en l'ambient. Són els dies més freds i alhora, més càlids de l'any, a l'empar de la il.lusió i els bons desitjos.
Preparem els mitjons
Guarnim la llar de foc
per on passarà Papa Noel o li donarem al tió...
En l'arbre s'amaguen el follets,
angels, boles i papallones..
I l'arbre ja esta preparat
Moltes famílies es reuneixen per sopar junts en algunes cases hi ha el costum d'anar a celebrar una missa a mitja nit, l'anomenada "Missa del Gall", si estas al poble també en ermites i santuaris allunyats a on es canten cançons nadalenques.
Abans d´anar a la Missa del gall i en aquesta mágica nit es fa cagar el Tió que porta regals pels més menuts de la casa.
Alguns diuen que el nom de la Missa del Gall prové del fet que antigament a les esglésies s'alliberaven ocells per celebrar el naixement de Jesús.
Comencen les festes nadalenques genuïnament nostres: el pessebre, la Missa del Gall, el tió, les neules i els torrons, Sant Esteve, l'Home dels Nassos, els Reis i el tortell de reis.
Ah!! Una cosa més sabeu que la tradicional flor de nit de Nadal, poinsettia, adorna tots els racons de Mèxic. Aquesta flor simbolitzava per als indígenes "la nova vida" que assolien els guerrers morts en combat. Segles després, en 1828, aquesta planta es va convertir en la favorita de l'ambaixador dels Estats Units a Mèxic, Joel Pointsett. Pel seu colorit i perquè floreix en aquesta temporada, és un adorn nadalenc molt popular a Mèxic i la resta del món.
Comença a ser un clàssic celebrar el sopar de la nit de Nadal a casa.
En primer lloc, podem fer un xarrup de llenties vermelles amb mouse de ceba caramelitzada i oli de sobrassada El gust és com el de menjar unes llenties estofadetes amb verdures que son una mica més lleugeres!!
Ingredients: (4px)
300 gr. de llenties cuites
1 ceba
2 pastanagues
Mig carbassó
4 xampinyons
1 tomàquet gran
1 patata
Sal
Una fulla de llaurer
1 ceba
2 pastanagues
Mig carbassó
4 xampinyons
1 tomàquet gran
1 patata
Sobrassada
Aigua mineralSal
Una fulla de llaurer
En una paella coure amb oli la pastanaga. Mentrestant, tallar la resta de verdures i anar-les afegint per aquest ordre: la pastanaga, la patata, els xampinyons, el carbassó i el tomàquet (millor si el peleu). D’aquesta manera poseu a coure les verdures que tenen un punt de cocció més llarg. Salar. Deixar coure el conjunt de les verdures uns 10 minuts fins que comencin a estar toves.
Afegir les llenties i cobrir tots els ingredients amb aigua mineral i afegir la fulla de llaurer. Deixar coure entre 10-15 minuts, s’ha de comprovar la cocció de les llenties per deixar més o menys temps, si us agraden amb més suc o no, si les voleu més espesses pujar el foc que bulli i si les voleu amb suc tapar la paella, pel xarrup millor tapar la paella.
Finalment, triturem les llesties amb les verduretes, amb la batedora i hi afegeixo si fa falta mig got de brou.
A continuació farem la ceba caramelitzada.
La ceba caramelitzada és molt bona i molt útil per a un cuiner. No costa gens de fer.
Trobareu moltes receptes de ceba caramelitzada, la gran majoria amb sucre afegit. Però us ben asseguro que no es necesari. Si n'afegiu no passa res, però no cal.
Si ho feu bé, la ceba mateixa genera els sucres necesaris, per a fer que sigui dolça i caramelitzar. Només heu de trobar el punt , que són les reaccions produïdes entre les proteínes i el sucre dels aliments...i que generen aquell torradet (i gustet) tan característic de tot producte cuinat.
El resultat és la caramelització.
Aquesta ceba és molt versàtil i us servirà per a condimentar o presentar qualsevol dels vostres plats.
Trobareu moltes receptes de ceba caramelitzada, la gran majoria amb sucre afegit. Però us ben asseguro que no es necesari. Si n'afegiu no passa res, però no cal.
Si ho feu bé, la ceba mateixa genera els sucres necesaris, per a fer que sigui dolça i caramelitzar. Només heu de trobar el punt , que són les reaccions produïdes entre les proteínes i el sucre dels aliments...i que generen aquell torradet (i gustet) tan característic de tot producte cuinat.
El resultat és la caramelització.
Aquesta ceba és molt versàtil i us servirà per a condimentar o presentar qualsevol dels vostres plats.
INGREDIENTS
3 cebes tallades en juliana
un raig d'oli
un raig d'aigua
ELABORACIÓ
Tallem la ceba en juliana.
Posem un raig petit d'oli en una cassoleta...i la ceba....a foc mitjà-baix.
Ho tapeu una estona.
Procureu que no s'enganxi la ceba...
...i aneu-la remenant de tant en tant.
Poc a poc veureu com va canviant de color.
En aquest punt, podeu ajudar a la caramelització afegin-t'hi un raig petit d'aigua.
I aneu remenant, poc a poc, a foc baix...amb paciència...fins obtenir la caramelització desitjada.
I ja la tenim aquí.
Ho triturem amb la batedora, ben batut
Finalment passem per la paella una mica de sobrassada i guardem el oli.
Ja podem montar el plat, posem el xarrup de llenties, afegim per sobre el mouse de ceba caramelitzada i li tirem unes gotetes de l'oli de sobrassada
I BON PROFIT
Ah! si us ha quedat ceba no us preocupeu, gracies als sucres, aquesta ceba aguanta força més temps a la nevera que una ceba crua tallada.
BON NADAL A TOTS!!!
"Cuida els teus pensaments perquè es tornaran paraules.
Cuida les teves paraules perquè es transformaran en actes.
Cuida els teus actes perquè es faran costum.
Cuida els teus costums perquè forjaran el teu caràcter.
Cuida el teu caràcter perquè formarà el teu destí.
I el teu destí, serà la teva vida. "(Mahatma Gandhi)
Gracies a tots per les visites i comentaris deixats.
Que maco Julia. Com sempre tan dolç i tan complert.
ResponEliminaFelicitats i Bon Nadal per vosaltres.
Gracias por tu visita, Feliz Navidad
EliminaGracias por visitar mi blog.
ResponElimina¡Feliz Navidad
Gracias por visitar mi blog.
Feliz Navidad !
Igualmente, Felices Fiestas
EliminaHi Julia,
ResponEliminaYour home is beautifully decorated for Christmas. I love the cream coloured curtains and furniture. So lovely! Thank you for visiting me. I am now following you. Have a Very Merry Christmas! Karen
Me alegro que te haya gustado.Gracias por tu visita, Feliz Navidad
EliminaJulia, Thanks for visiting my blog! Your home is so festive.. love all you decor and the neutral color. Wishing you and your family a very Merry Christmas and a happy New Year! (I'll be following along and will add you to my blog roll:)
ResponEliminaxxleslie
Gracias por tus comentarios.Gracias por tu visita, Feliz Navidad
EliminaSuch beautiful decorations, and in each and every room of the house. Your house is so beautiful and so is your furniture and fireplace. The cat seems to be enjoying taking up space on the chair, speaking of chair, who are all the little people sitting at the table (my glasses come this week) Enjoy your Christmas happy holidays and Cheers to you my friend
ResponEliminaGracias Cindy, por sus amables palabras, la gata Sandy es la dueña de la casa, le encanta estirarse comodamente.Gracias por tu visita, Feliz Navidad
EliminaHola Julia,
ResponEliminaun comentario espanol - me encanta tantissimo!! Este comentario es un regalo para mi tambien!!
Me gusta tu casita, tu arbol de navidad y tambien el perrito ;-).
Un abrazo enorme y que tengas felices fiestas con tu familia,
kroetinchen
Gracias por tu comentario y ademas me encanta que puedas practicar el español, espero que disfrutes visitando, Tu tambien tienenes una mascota preciosa.Gracias por tu visita, Feliz Navidad
EliminaWünsche nette Weihnachtstage,
ResponEliminadas ist doch klar und ohne Frage.
Bei Tannenduft und Kerzenschein,
möge alles schön und fröhlich sein.
La Navidad llega con los olores a pino, eucaliptos, las velas encendidas y todo junto hace la magia de la Navidad.Gracias por tu visita, Feliz Navidad
EliminaYour home is wonderful !!!.....May the spirit of Christmas bring us
ResponEliminalove, hope and peace!....love you !!!..thanks for your friendship !!!....xxx !!
Gracias por tu visita, Feliz Navidad
EliminaMilá Júlia,
ResponEliminaprajem ti krásne sviatočné chvíle a ďakujem za návštevu :-)
Jana
Gracias por tu visita, Feliz Navidad
EliminaVery pretty! It's nice to see Christmas through your eyes! Thanks for your comment on my post at Birding is Fun!
ResponEliminaGracias por tu visita, Feliz Navidad
EliminaFelicitats Júlia, m'encanta el teu blog i totes les idees que ens dones sobre decoració i cuines! Molt bones festes
ResponEliminaHola Ivone m'agrada que el visitis i que a mes et serveixi d'inspiració per aquestes festes.Gracias por tu visita, Feliz Navidad
Eliminavery nice pictures ... Feliz navidad
ResponElimina.Gracias por tu visita, Feliz Navidad
EliminaDear Julia,
ResponEliminaSo lovely to see Christmas at your place and was great to discover your blog - many thanks for visiting me.
You have a beautiful home and loved seeing your photos.
Happy holidays
hugs
Carolyn
Hola Carolyn me gusta que me visitis y que a mes te sirva de inspiración para estas fiestes.Gracias por tu visita, Feliz Navidad
EliminaDear Julia,
ResponEliminathank you for your comment on my blog and your invitation. I feel very welcome. Nice to see how you celebrate Christmas. Thank you also for this inspiration.
Happy holidays,
Nina-Su
L'autor ha eliminat aquest comentari.
EliminaGracias por visitar mi blog.
Elimina¡Feliz Navidad
Preciosas fotografías y excelente receta.
ResponEliminaFeliz 2014 y un abrazo.
Gracias por visitar mi blog.
Elimina¡Feliz Navidad
L'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaGracias por seguirme.Gracias por visitar mi blog.
ResponElimina¡Feliz Navidad
Pięknie przystrojony świąteczny dom :) Pozdrawiam - M.
ResponEliminaPreciosses les fotografies! Saludos!
ResponEliminaJulia,un post molt agradable,de veure i llegir! No sabem que passa pero no S'actualitzen les teves entrades al nostre escritori! Ho has explicat molt be!
ResponEliminaEns h'agradat molt veure tot el procés del Nadal a ca teva i acompanyats de retalls d'història.Vos desitjam que l'any nou arribi carregat de coses bones i boniques! Y molta salut.
Petonets de Maria y Maria Inés
Hola Julia, aquí estoy devolviendote la visita,
ResponEliminame encanta tu blog, esta entrada es una
delicia.
Con tu permiso me quedo por aqui.
Besos y Feliz Entrada de año y que podamos
seguir compartiendo nuestros proyectos e
ilusiones.
Chary :)
Gracias por entrar en mi rinconcito y tus bonitas palabras te sigo yo tambien para no perderme nada me ha encantado tu blog!besos
ResponEliminadezazu.blogspot.com.es
Julia gracias por su visita Feliz año 2014 Saludos desde Creatividad e imaginación fotos de José Ramón
ResponEliminaHi Julia! I am your new follower. Happy new year
ResponElimina