divendres, 13 de desembre de 2013

MOMENTS DE NADAL








Tot just uns dies ..... Nadal truca a la porta...





i comencem la setmana final de preparació de la casa i les celebracions. Llestos per gaudir cada moment de les festes.





Ja estem començant a planificar el nostre Menú de Nadal, buscant idees.

Idees per al menú de Nadal o Cap d'any.



Avui comencem amb una selecció d'aperitius per triomfar al Nadal amb els quals podem començar la nostra recepció nadalenca. Tingueu en compte que els aperitius són molt importants ja que són l'inici del  dinar o sopar així que és convenient triar bé per arrencar amb bon peu, tenint en compte que no cal passar-se o els nostres comensals no arribaran amb fam al plat principal.



Per començar picant alguna cosa mentre arriben tots a casa, podem posar uns xips cruixents de fruites i verdures o els xips bicolors de patates i moniatos que segur que els encantaran.




Ja hi som tots!!  

Servim l'aperitiu ...

Par  comencar podem servir 

- uns huevitos de guatlla amb sobrassada.






- unes figures nadalenques de torrades de anxova amb pebrot escalibat. 

I han altres formes de fer la torrada, però amb formes nadalenques.





- unes  Peras amb formatge blau i pernil salat

Ingredients que necessitaràs per a aquest aperitiu ràpid.
2 peres (tallat a grills fins)
2 cullerades soperes de suc de llimona
diversos brots de ruca
Formatge blau (o el que més t'agradi) tallat en glaçons
pernil serrà tallat a tires ben fines

Elaboració d'aquest aperitiu original per Nadal: En un bol gran: posar els grills de peres i el suc de llimona. Remenar bé! Això farà que els grills de pera no s'oxidin.



- uns Chupa chups de tomaquet i mozzarella


Com fer-ho pas a pas:

Tallar el tomaquet cherry  en dos mtades, procura que siguin grans, buida'ls una mica i insertalos en ina broqueta de fusta. Punxa la boleta de formatge mozzarela que encaixa en la meitat de tomatito, afegeix unes gotes d'oli i escampar orenga  posa'ls en un got llarg.





 - i uns Rotllets de pernil dolç amb ou filat



Aquest com podeu veure no te res a fer i el resultat és molt bo.
Estirar un tall de pernil dolç, posar ou filat,  embolicar i fer un rotllo, després tallar-lo en trossos de 3-4 cm. i posar-lo en la plata de servir.


- Estells de pate

Per fer aquest canape, agafes un motllo de galetes de nadal, primer torrar el pa, posar el pate i tallar amb el motllo, decorar per sobre amb fruits vermells.





I per ultim, 

- una taula  molt original de formatges de Nadal. 


                                             
Font imatge: Festive Cabot Tree



Ingredients que necessites per fer aquest aperitiu original de formatge:
200 o 330 grams de formatges variats a dauets
1 caixeta de tomàquets cherry
branques de farigola fresca
1 xampinyó en forma de estell, pero jo posaria una fruta tropical que es diu carambola i tallada te forma d'estel





Elaboració de la taula de formatge per Nadal:
Primer.- Talles els formatges que més t'agradin a daus. Si vols preparar amb antelació posa-ho en un tupper o bossa hermèticament tancada.
Segon.- Cercar una taula de fusta o font gran i anar formant l'arbre de Nadal per files separat per branques de farigola. 
i l'estel per acabar

És una recepta que pots preparar amb antelació ja que els daus de formatge els  pots tallar i deixar llestos la nit abans tancats hermèticament en un tupperware.



                                                            

Aquest es un aperitiu orginal i fàcil per al menú de Nadal o cap d'any? molt colorit i bonissim. És molt fàcil de fer i deixaràs als teus convidats completament impressionats per l'original que queda,  i lo saludable que és. 

Despres d'aquest aperitiu amb un segon plat  segur que es suficient, sobre tot si pensem que despres vindran els dolços tipics de Nadal




I ara amb alguna de les propostes que us deixo acabarem de completar un dinar o sopar ...

les meves propostes són...




MEDALLONS DE GALL DINDI DE NADAL EN ESCABETX

Ingredients (4 p.):

½ kg de pit de gall dindi

8 talls de cansalada

4 cebes tendres

4 grans d'all

16 alls frescos

4 pastanagues

1 magrana

fulles variades d'enciams (roure, escarola, canonges, ruca, créixens)

250 ml. de vi blanc

250 ml. de vinagre

500 ml. d'oli d'oliva verge extra

oli d'oliva verge extra i sal per amanir l'amanida

2 fulles de llorer

1 branca de farigola

1 branca de romaní

sal i pebre 10-12 grans

julivert (per a decorar)




Retira la capa externa dels alls frescos i de les cebes. Pela i trosseja les pastanagues, els alls i col · loca tot en una cassola gran amb l'oli, el vinagre, el vi, les herbes aromàtiques i els grans de pebre. Assaona i deixa bullir. Afegeix els medallons de gall dindi. Tapa i cuina a foc suau durant 30 minuts. Passat aquest temps treu les cebes, els alls tendres, les pastanagues i els medallons. Reserva tot. Cola el escabetx i reserva'l. Retira les herbes aromàtiques.

Per l'amanida, neteja les fulles d'enciam variades i posa-les en un bol. Treu els grans de la magrana i afegeix. S'amaneix amb oli i sal. Barreja i reserva. (Aquesta amanida ja la vaig posar  en un altre post)




Serveix un medalló de pit per comensal, salsa amb l'escabetx i acompanya amb l'amanida i amb les verdures. Decora amb una fulla de julivert.




CUIXA DE PORC A LA CERVESA

1 cuixa de porc de 5 o 6 kg. sense os
3 cerveses de 355ml. 
1 1/2 cullerades de consomé de pollastre en pols
4 grans d'all
1/4 tassa de vinagre
5 claus d'olor
5 pebres
1 tassa de sucre moscabado
1 grapat de hierbasde olor
1 cullerada de fècula de blat de moro




Es liqüen les espècies, herbes d'olor, all, vinagre i consomé, amb això es banya la cama i es deixa marinar (reposar) un dia abans.
Es posa en una safata, es banya amb la cervesa, la fècula i amb el que Marí.
S'enforna durant 4 hores tapada amb alumini, s'està banyant cada 30 minuts;
Ja llista (cuita) es destapa, s'empolvora el sucre moscabado i es deixa daurar.
Es llesca i se serveix calent.
Aquest es un pla que si et queda el pots fer servir qualsevol dia com embotit o per sopar  amb una amanida.





MIL FULLES DE SALMÓ, PORROS CARAMELITZATS AMB SALSA DE TARONJA

Ingredients
1 planxa de hojaldre500 g de salmón
2puerro
40g d'olives negras
30g azúcar
2naranjas
4g de gelatina en pols
Oli i sal




Tallar la pasta de full en rectangles de la mateixa mida, punxar amb una forquilla, pintar amb ou i enfornar 8 minuts a 190 º. Escalfar el porro a tires fines i agregar el sucre i deixar caramelitzar a la paella . Tallar el salmó a rodanxes fines i marcar per dos lados.
Salsa: Barrejar una ratlladura de taronja amb el suc, el pebre, la gelatina i una mica de sal. Donar un bull i deixar atemperar.Montar la milhoja començant per una làmina de pasta de full i seguir amb una capa de porros caramelitzats, el salmó i les gules saltejades i acabar amb una última làmina d'hojaldre.Decorar el plat amb les olives trossejades i una mica de julivert.





Busques unes postres fàcils  per al teu menú de Nadal o cap d'any? Aqui us deixo algunes i molt fàcils de fer i que agradarà a tota la família.



 - Postre de Nadal amb Fruits del Bosc. 

Ingredients que necessitaràs per fer les postres de Nadal amb Fruits del Bosc:

100gms sucre
415ml llet
1 sobre de gelatina sense sabor
460gms de nata
1 cullerada d'aroma de vainilla
300 gms de fruits del bosc


Elaboració d'aquestes postres de Nadal amb Fruits del Bosc:
1) En una paella mitjana afegir sucre i gelatina. Barrejar i afegir la llet. Coure a foc mitjà remenant. Quan la gelatina s'hagi dissolt, treure del foc i afegir nata i vainilla. Cobrir i deixar refredar a la nevera (aproximadament 2 hores).

2) Servir en gots intercalant amb les fruites del bosc. Servir immediatament ia gaudir!

Aquestes postres estan fets amb fruits del bosc que és molt colorit i quedarà molt bonic a la teva taula de Nadal, també  pots triar altres fruites que vulguis.

 És una recepta que podeu servir en un bol gran o en porcions individuals





i un altre postre fàcil


- Taronges farcides


6 taronges tipus "navel" bastant grosses
2 cullerades de farina de blat de moro (la típica Maizena)
Una mica de sucre
Nata muntada
Cireres confitades.

Es parteixen per la meitat les taronges, s'esprem el suc amb cura perquè no es trenqui la closca. Al suc se li afegeix una mica d'aigua, sucre al gust, i dues cullerades de Maizena.
Es posa al foc molt lent, perquè vagi espessant.



Quan aquesta crema ja està freda, s'omplen les mitges taronges que hem buidat abans i se li posa damunt fruits vermells.

Es guarden a la nevera fins al moment de servir




I por ultim i per això no menys atractiu unes postres molt nadalenques 

- Pi de maduixas

elaboració,

Fruita fresca, montar el pin elaborat amb maduixes adornat amb una estrella aquesta esta feta amb pinya


                                  


Que tingueu una molt bona setmana i que gaudiu dels preparatius...



El Nadal és aquest dolç moment
on els records les abraçades i les rialles
ens il · luminen el rostre inundant de felicitat.

I el teu ja sigui inundat de felicitat?
-Espero que sí i el de tota la teva família.

Una abraçada i moltíssimes gràcies a tots 
els que heu compartit amb mi aquest any aquest racó



49 comentaris:

  1. Me encantan las mesas decoradas, son realmente inspiradoras! Un beso.
    http://www.solaanteelespejo.blogspot.com.es/

    ResponElimina
    Respostes
    1. Me encanta montar las mesas para recibir a mis comensales y pensar en ellos que es lo que mas les gustaria.Gracias por tu visita, Feliz Navidad

      Elimina
  2. Unas fotos geniales, la receta me ha parecido muy interesante, un gran post!!!!
    Un besazo
    conestiloalcubo Blog

    ResponElimina
    Respostes
    1. La cocina es otra de mis debilidades.Gracias por tu visita, Feliz Navidad

      Elimina
  3. Muy bello, me gusto mucho tu blog también, es mi estilo. Cada imagen es una inspiración! Gracias por visitarme. Ojala me quieras seguir vos también, ya que yo lo voy a hacer con el tuyo. Feliz Navidad.
    FABBY

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias por tu visita y me hago seguidora des de ya, Feliz Navidad

      Elimina
  4. Everything looks so beautiful...just amazing how you have created so many wonderful things...so excellent and wonderfully presented. I would love to be sitting at your table (smile). I have joined your followers list. Thanks so much for the invitation. Hugs, Gayle (A Tasteful Touch).

    ResponElimina
    Respostes
    1. Cuando se disfruta con lo que se hace el resultado es este y se transmite, bienvenida a mi mesa.Gracias por tu visita, Feliz Navidad

      Elimina
  5. Julia,els ous amb sobrassada segur que son boníssims,nosaltres fent pàtria!
    Al teu blog hi hem de venir menjats perquè amb les propostes que ens fas,ens entra la gana!
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja sabeu que la cuina es una de les meves debilitats, Ah per cert estan bonissims i si voleu proveu els ous ferrats amb mel es una recepta que esta en un altra post, una recepta molt antiga i esta per llepar-se els dits.Gracias por tu visita, Feliz Navidad

      Elimina
  6. me gusta tu blog !!!
    así que me quedo para seguirte
    probare tus recetas tiene muy buena pinta
    besinos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracis por quedarte y espero que te gusten mis receta.Gracias por tu visita, Feliz Navidad

      Elimina
  7. Amei conhecer o seu blog,achei maravilhoso.Visite-me:http://algodaotaodoce.blogspot.com.br/
    Siga-me e pegue o meu selinho!!!

    Obrigada.

    Beijos Marie.

    ResponElimina
  8. Hola Julia.
    Precioso todo lo que nos presentas aqui, que hermoso sería que en todos los hogares de la tierra se difrutaran estos días de esta belleza en la unión familiar.
    Una muy feliz Navidad para ti, los tuyos y todo en tu entorno.

    Feliz Navidad, ahora y siempre, a Ti,
    Pequeña Particular de Energía Universal del Cosmos
    A Ti, que en este preciso instante me lees
    Te Amo, por ser hebra del hilo que teje el tapiz de la vida
    Soy porque somos, porque somos soy
    Amar y ser Amado, es la misión del Alma
    Amarte y saber que me Amas...
    Es suficiente.
    Ambar

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias por todos los comentarios tan bonitos que me dejas cada vez que me visitas es un alago. Feliz Navidad

      Elimina
  9. Lots of decorative ideas for the season and some yummy looking food in this post.

    ResponElimina
  10. So many beautiful images. Thank you for visiting me. I am now following you.

    Lots of love...xx

    ResponElimina
  11. Respostes
    1. Espero que mis ideas te hayan servido.Gracias por tu visita, Feliz Navidad

      Elimina
  12. madre mía cuantas ideas!! me encantan! gracias por darme a conocer tu blog!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estoy encantada de que os sirvan de inspiracion para preparar vuestra navidad.Gracias por tu visita, Feliz Navidad

      Elimina
  13. Una entrada perfecte per aquests dies, amb un munt d'idees genials!!

    ResponElimina
  14. Gràcies Júlia per la teua visita, fa molt de temps que no escric en valencià aixì que espere no fer massa errors :) Quines coses més boniques que ens has ensenyat! Saluts!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracies Guapa, ara tens un lloc per practicar i treure idees, Bon Nadal

      Elimina
  15. gracias por invitarme a tu blog Julia, pues sí...me ha gustado así que por aquí me quedo de seguidora. Si te apetece puedes hacerte seguidora del mio

    Besines!!

    laisladegrandejatte.blogspot.com.es

    ResponElimina
    Respostes
    1. Claro que me hare. Gracias por tu visita, Feliz Navidad

      Elimina
  16. Unas propuestas fantásticas Julia !!
    gracias por la visita, con tu permiso me quedo y te sigo.

    Besos
    http://www.thetrendysurfer.com/

    ResponElimina
  17. Qué cantidad de cosas y qué bonitas unas y qué buena pinta las otras.
    Siento perderme parte por no entender bien el catalán.
    Un blog estupendo sin duda
    Besos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Seguro que si usas el traductor podras seguirlo,Gracias por tu visita, Feliz Navidad

      Elimina
  18. Cuántas ideas bunas nos has dado! he visto recetas y decoraciones muy interesantes ;)
    un beso

    ResponElimina
  19. Thank you for visiting my blog and leaving a comment. Everything looks beautiful, especially your fabulous Christmas tree. Some great ideas too.

    ResponElimina
  20. Gracias por el saludo en mi blog! Agregué a mí mismo como un seguidor con usted. Su casa está muy bien decorado para la Navidad.Le deseamos una Feliz Navidad!
    Saludos desde Noruega
    Jorunn

    ResponElimina
    Respostes
    1. ES genial que a traves de esta ventana virtual podamos visitar nuestras casas alla donde esten. Gracias por tu visita, Feliz Navidad

      Elimina
  21. Qué maravilla!!!
    ¨¨¨¨¨¨¨¨¨. *
    ¨¨¨¨¨¨¨¨¨ **
    ¨¨¨¨¨¨¨¨¨*o*
    ¨¨¨¨¨¨¨¨*♥*o*
    ¨¨¨¨¨¨¨***o***
    ¨¨¨¨¨¨**o**♥*o*
    ¨¨¨¨¨**♥**o**o**
    ¨¨¨¨**o**♥***♥*o*
    ¨¨¨*****♥*o**o****
    ¨¨**♥**o*****o**♥**
    ¨******o*****♥**o***
    ****o***♥**o***o***♥ *
    ¨¨¨¨¨____!_!____
    ¨¨¨¨¨\_________/¨¨
    FELIZ NAVIDAD para ti y los tuyos.
    Con todo mi cariño.
    Reyes Padrón “ El telar de mi abuela.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias Reyes por tu cariño y tu visita, Feliz Navidad

      Elimina
  22. ciao che belle queste foto sono fantastiche!la prima la adoro!!!!!io ti seguo con molto piacere se ti va passa da me!!!!baci simona simo.fimoblogspot.it

    ResponElimina