dissabte, 15 de febrer de 2014

IL.LUMINAR I DECORAR AMB ESPELMES,




I després de Paris... i ara Sant Valentí encara em queda un  punt dolç, romàntic i per  això  avui  us porto un post  d'espelmes, son úniques per crear un ambient especial, romàntic, càlid, suggerent, acollidor, tot depèn d'on o com les col · loquis. En una taula, per a un sopar, donen un ambient íntim i molt romàntic.






Les espelmes fan crear ambients màgics, donen una llum especial a qualsevol moment i creen una esfera càlida i acollidora, per gaudir de nosaltres mateixos a casa o en qualsevol esdeveniment o reunió d'amics que organitzem. Com decorar amb espelmes és fàcil i senzill, ara veuràs amb les idees que et dono que necessites per fer-ho.


Sóc una gran fan de les espelmes i últimament he descobert el fàcil que resulta decorar amb espelmes qualsevol espai o racó petit de la casa.





Com s'acosta la primavera  (encara que no ho sembli) les idees de com decorar amb espelmes seran d'ambients fresquets i fent un guinyo a l'estiu una mica mariner.








Un dels llocs on m'encanta posar espelmes és en els banys, com les espelmes de la següent foto. És molt fàcil fer un bonic raco per decorar els lavabos.




Les espelmes flotants són perfectes per a la decoració a l'estiu, la combinació d'aquestes amb aigua i flors és súper relaxant!







Una idea molt original per decorar amb espelmes una taula de convidats, o un centre decoratiu d'una tauleta de saló o entrada, és posant espelmes damunt d'unes copes o gerros i col · locar a l'inrevés T'agrada?



Una altra opció molt de moda en la decoració de la llar són els manats de veles, com si fossin rams de flors.


                                  


Avui us explicaré manualitats que us encantarà a aquells que, com jo, sou amants de les espelmes i si voleu  personalitzar les vostres espelmes aqui us deixo una mostra, aquestes estan fetes amb verdures...,


Tambe es poden fer amb fruites, pomes, taronges, llimones ... etc



Com fer-ho, 

tries  varietats de polpa tova, com taronges o aranges. Amb un ganivet, fes una esquerda a la zona superior de les fruites i buida part de la polpa amb una cullereta fins que puguis encaixar bé la vela dins. 

Ja hem parlat de l'efecte dels colors en l'ànim de les persones que viuen en una casa. També hem d'aplicar aquesta idea a l'hora de triar les espelmes per a la nostra decoració. Per exemple, hem de tenir present que el blanc serveix per transmetre serenitat, puresa i calma. Per la seva banda, els verds són relaxants, mentre que les espelmes de color groc serveixen per animar les persones, i estimular la seva imaginació.




I per acabar un mix d'idees originals; botons, grans de cafè, petxines de mar, suros i tot el que la teva imaginació vulgui decorar.





ARQUITECTURA + CASES + ESPELMES = JOAQUÍN TORRES
la majoria sabreu perfectament a qui em refereixo, oi?. I és que, pocs arquitectes han arribat tant i tan ràpid al gran públic. Seguint la seva trajectòria i la del seu estudi A-zero i  aprofitant que fa uns dies estava d'estrena com a director de la nova revista de decoració, DECO.
Torres arquitecte, interiorista, paisatgista, comunicador ... En totes i cadascuna de les seves vessants, trobem coses interessants i de les quals aprendre.

Una altra cosa que  m'encanta de Joaquín Torres, és la seva passió per les espelmes (estan presents a totes les cases signades pel seu estudi??). Tant és així, que a casa seva, té un gran conjunt de veles, gairebé de caràcter escultòric. Ell  mateix explica com li agraden les espelmes, i els ambients que podem crear amb elles.


(El rebedor de casa seva)







La recepta . . 



ROSTIR EN BORSA, NET, ECONÒMIC I PRÀCTIC

La carn de filet de porc no és de les meves preferides, em sembla excessivament seca, i per menjar-sòl inventar alguna cosa per fer-la més sucosa. 



FILET FARCIT DE BACÓ, FORMATGE I CEBA CARAMELITZADA


INGREDIENTS:
Un filet de porc
Unes talls de bacó o cansalada
Formatge brie
Ceba caramel · litzada
Sal
Pebre
Oli d'oliva
Per a la salsa:
Un brick de nata per cuinar
Una mica de la ceba caramelitzada
I formatge del que facis servir pel farcit

PREPARACIÓ:
El primer que farem serà netejar el filet de greixos i obrir-lo. Si no sabeu obrir podeu demanar al vostre carnisser que ho faci. Salpebrem. Posem a  l'interior  unes tires de bacó o cansalada, després unes rodanxes de formatge brie, i, finalment acabem amb una pila de ceba caramel · litzada. 




Tanquem en forma cilíndrica el filet, amb cura que no se surti nostre farcit i lliguem amb el film de la cuina.




 Després el posarem en la bossa, tancarem  la bossa amb les anelles  metàl · liques proporcionades. Tancar fortament. És convenient que aquesta part de la borsa quedi el més amunt possible. 



Posem al forn preescalfat a 200 º  uns 35 minuts més o menys,  es fa homogèniament i queda molt sucós mantenint tot l'aroma i el sabor del millor dels rostits. 



BOSSES PER ROSTIR AL FORN

no sé si coneixíeu aquestes bosses, jo les vaig descobrir i ja no les he deixat d'utilitzar, us explico...,des de fa un temps  utilitzo unes curioses bosses angleses per rostir que venen als supermercats Mercadona, ideals per fer petits rostits ( pollastre, conill, costelles, porc...ah! I tot tipus de verdures..) i la veritat és que els resultats són molt satisfactoris i si t'ho pares a pensar fins i tot sorprenents. Pel que sembla aquesta tècnica s'empra en restauració des de fa alguns anys sobretot fora d'Espanya (cosa normal per altra banda), i això ha estat gràcies a un material que es diu cartafata o paper cocció fata. 
Això sí, un cop vaig coneixer l'invent el vaig  estar buscant en diverses botigues durant molt de temps. Fins que el vaig trobar a Mercadona, ara ja es troba en altres supers i ho fan mes marques.

Bé, doncs us avanço que és un producte molt barat, no recordo exactament el preu però són menys de dos euros i et vénen vint bosses amb els seus enganxalls-tancament corresponents i la tècnica escrita a l'anvers per utilitzar-les correctament. En resum només cal introduir el que vulguem rostir dins (amb el seu amaniment i / o guarnició) i tancar la bossa amb el filferro subministrat. 



Ara només cal punxar la bossa amb un escuradents i en diversos llocs, i només per dalt. Enfornar sempre a foc suau (mai més de 210 º) i durant el temps que diu cada recepta, encara que això dependrà de si es tracta de peix, verdures, diferents tipus de carn etc.

No haureu mai de moure, i el millor no se us s'embrutarà el forn mantenint tots els sabors i aromes fins al moment de servir. 

La carn es rosteix i es dauren perfectament. És a més ideal per a principiants a la cuina ja que és obrir, ficar, amanir, tancar i enfornar. És ideal a més per a forns sense piròlisi ja que aquest sistema no embruta res de res. 

També és ideal per estalviar energia ja que la calor està perfectament distribuida i redueix el temps de forn (i els màxims). I finalment és ideal també per "papillote" ja que el plàstic conserva com cap les fragàncies, sucs i sabors del forn.



"Amb aquestes veles vull recordar
que més que primeres són les meves amigues,
que les seves paraules m'han sabut a consells,
i que són el fidel reflex
d'una amistat veritable.

Que aquesta petita flama que avui crema
il · lumini els records i els parli
de cada minut compartit
cada somriure, cada plor, cada bogeria....



ELS MEUS MILLORS DESITJOS PERQUÈ TINGUEU UNA MERAVELLOSA SETMANA.

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!
THANKS FOR COMMENT!!

17 comentaris:

  1. Kocham świece i ich ciepłe światło. Wspaniale pokazałaś różne ich aranżacje, bardzo mi się podobało. Widok z pierwszego zdjęcia mnie rozmarzył. Pozdrawiam.
    M'encanten les espelmes i llum càlida. Gran per mostrar les seves diferents modalitats, em va encantar. Vista des de les primeres fotos de mi en somnis. La seva.

    ResponSuprimeix
  2. Agraisc molt els consells de les espelmes i les receptes i és perquè ara tinc la meua super sogra a casa, la sogra de la meua sogra i necessita un marge de frivolitat per a poder menjar una mica, espere que els seus consells em facen ganes de seguir i li ho facen a ella també.

    Una abraçada

    Vicent

    ResponSuprimeix
  3. Olá!
    Vim retribuir a visita e fiquei encantada com teu blog..coisas que gosto e que fazem bem aos olhos...ideias incríveis! com certeza virei mais vezes aqui! abraços do Brasil!

    ResponSuprimeix
  4. Olá, Júlia,

    Eu também adorei suas imagens!!

    Muito bom gosto.

    Obrigada pela presença bonita.

    Quando puder, volte, ficaremos felizes!!

    beijinhos,

    Lígia e =^.^=

    ResponSuprimeix
  5. Oi Julia,
    Vim retribuir e agradecer a sua visita. Parabéns lindo seu blog, amei cada cantinho!!!
    Já estou seguindo!

    bjs

    Vivi

    ResponSuprimeix
  6. Quantes idees amb espelmes!! m'agraden molt, de fet en tinc per tot arreu a casa, Aquesta recepta no la conexia nomes e fet pollastre en bossa , la probaré!!
    Petons

    ResponSuprimeix
  7. Hello Julia.....thank you for your nice comment and you have also a very romantic blog with lovely Pictures .......greetings from Holland......Marjon (MJ-House.blogspot.com)

    ResponSuprimeix
  8. Olá Julia!
    Seu blog é um encanto!
    Obrigada pela visita!
    Bjsssssssssssssssssssssssss

    ResponSuprimeix
  9. Ciao Julia, thanks for visiting me. Such a beautiiful pictures have you also.
    Nice to hear something from Spain also.

    Take care,Kirsi

    ResponSuprimeix
  10. Beautiful collages and things in your pictures, Julia. Happy Thursday!

    ResponSuprimeix
  11. Piękne! Fantastyczne dekoracje! Pozdrowienia z Polski :)
    Saludo :)
    Magda

    ResponSuprimeix
  12. Bom dia Julia adorei receber vc em meu blog ,esse lombo me deu água na boca e uma fome.Um ótimo final de semana.
    http://crismandarini.blogspot.com.br/

    ResponSuprimeix
  13. Hej
    Tack snälla för din titt inne hos mig :)
    Du visar underbara bilder, och tack för receptet.
    Ha en underbar fredag.
    Kram
    Jessica

    ResponSuprimeix
  14. Piękne, pomysłowe świeczniki!!! Cudowne!!!

    ResponSuprimeix
  15. M'encanten les espelmes també - que ens ha mostrat algunes idees encantadores. La seva recepta es veu meravellós. Sarah x

    ResponSuprimeix