divendres, 2 de setembre del 2016

UN SETEMBRE FLORIT....



De veritat, què ràpid ha arribat setembre! ¿L'estiu? Vist i no vist, però tornem a la normalitat, que també és bo: tornarem a regular la nostra dieta, els nostres horaris, organitzarem les nostres agendes ...

No heu pensat mai, que l'any hauria de començar al setembre? És quan realment comença tot! L'escola, les classes de Pilates, les mini metes que ens proposem ... I a sobre, les agafem amb ganes perquè arribem brozejats i amb les piles carregades.


Avui començarem per les plantes i flors per decorar en casa en setembre.




És molt habitual tenir flors i plantes a casa. Perquè ens les regalen o perquè les posem nosaltres mateixos, el cas és que a mí em transmeten una sensació positiva i alegre que m'agrada per la meva llar.




 Però, en moltes ocasions no coneixem el sentit que tenen i el seu significat segons la seva forma o el seu color. 



El Feng Shui ens diu les claus sobre on, per què i quines flors i plantes hem de  tenir a casa per atreure la pau, la prosperitat, l'amor i l'harmonia. Us ho explico a continuació.




Com en els colors, també les flors es basen en l'energia o Chi que ha de fluir en harmonia i equilibri. L'energia de les plantes ha d'estar equilibrada segons els principis del yin i el yang. Les flors yin tenen colors suaus i fulles arrodonides.



 Protegeixen la llar, i transmeten serenitat i tranquil·litat. I les flors yang amb colors forts i fulles punxegudes, ens activen i ajuden en la nostra activitat diària. 





Per això és recomanable col·locar-les en els llocs de treball.





VIURE ENTRE FLORS






Segons el Feng Shui, una planta o unes flors situades en un lloc determinat de la casa, poden canviar a millor molts aspectes de la nostra vida. 




De fet, simbolitzen la vida, el creixement i l'abundància. Dels cinc elements d'aquest art mil·lenari, s'associen a la fusta, relacionada amb entorns càlids i agradables. 




Per això, és recomanable tenir-les, aquests sí, sempre fresques i en bon estat, en aigua neta i que no emetin perfums desagradables.




Orquídies, geranis, roses de colors clars i en general, les flors blanques i de fulles arrodonides atreuen la prosperitat. Plantes com l'arbre dels diners són portadores de fortuna i les roses roses reforcen l'amor i la felicitat.



Com flor yang, la Estrelicia o au del paradís, originària d'Àfrica, és ideal per a llocs de treball on es necessita ser ràpids i eficients. Si la vam arreglar en estructura vertical, ajuda a superar i a neutralitzar les pèrdues materials. A més, és una flor preciosa, formada per pètals blaus i taronges.




Com cura de la salut, el Feng Shui recomana una altra flor yang, les margarides grogues, i per protegir la llar, una flor yin, les hortènsies. 





Els crisantems aporten alegria i felicitat i per millorar les relacions de parella, roses vermelles col·locades en un gerro blanc a la tauleta de nit.




 Encara que, si es busca tenir fills, és millor col·locar una cistella de fruites, símbol de la fertilitat. Si volem atreure l'amistat, hem de col·locar o regalar gessamí.







PLANTES COL·LOCADES EN LLOCS ADEQUATS

Les plantes verdes transmeten pau i harmonia, minimitzen les preocupacions i redueixen l'estrès. 




Per renovar l'aire i atreure energia positiva, hem de col·locar una planta gran a cada habitació. Amb la precaució de treure-la dels dormitoris a la nit perquè absorbeixen l'oxigen.

És important posar plantes i flors en finestres i balcons perquè rebutgen l'energia negativa.



 També plantes de fulles grans i rodones al costat de columnes quadrades. Les plantes contraresten l'efecte de les columnes, poc recomanables perquè flueixi el Chi. A més, es pot escurçar un passadís llarg amb plantes als costats per evitar que l'energia passi massa de pressa i no deixi els seus efectes positius.






Però si hi ha un lloc recomanable per a les plantes, és el saló. És on habitualment passem més hores, on vam rebre a les visites, on ens vam reunir amb els amics i amb la família. Aquí les plantes faciliten la comunicació i el benestar, a més d'absorbir radiacions i purificar l'ambient.






 I on no cal posar-les és a la cambra de bany perquè atreuen energia negativa.



Espero que aquests consells us ajudin a decorar la vostra llar amb flors i plantes. 


                              

                                      Si voleu ho podeu  compartir.  
                                                     Gràcies!





Els melons (Cucumis melo L.) són unes fruites de temporada d'estiu molt refrescants, riques en sucres i amb un altíssim contingut en aigua. Les seves principals propietats són hidratants i energètiques, i com aquests dies m'han regalat uns quants, us deixo aquesta recepta fàcil de preparar.


Recordant el famós "meló amb pernil", he pensat aquests bombons que queden tan bonics per a un pica-pica en aquests dies d'acabament d'estiu.





El meló és una fruita procedent d'Àsia i que ja era coneguda en temps dels Romans. Els melons van arribar a la cuina espanyola, com altres tantes coses, a través Àrabs. El veritable origen del meló amb pernil pot estar en que el meló tradicionalment s'acompanyava de sal i era servit al principi del menjar. Us podeu imaginar que de posar-li sal a afegir-li un aliment salat, no va fer falta donar-li moltes voltes ...

Al segle XVI era bastant comú prendre una mica de meló abans dels àpats en moltes regions d'Itàlia i aquest era servit acompanyat de mortadel·la, amb salami o amb pernil; la dolçor del meló casa perfectament amb el toc salat del pernil de Parma.

A Espanya, el costum de acompanyar-lo d'embotits o carns fredes va arribar una mica més tard, ja entrat el segle XVII i va gaudir de tanta acceptació e èxit que ha passat a ser considerat com elaboració autòctona causa fonamentalment de l'ús de pernil serrà. Aquest plat ha arribat a ser tan popular que a França va arribar a denominar-se "Meló a l'Espanyola", denominació que a dia d'avui encara es manté.




TAPA DE BOMBONS DE MELÓ AMB FARCIT DE PERNIL IBÈRIC I VINAGRETA DE JEREZ I PINYONS




INGREDIENTS

Meló tipus pell de gripau.
Pernil Ibèric en rodanxes
2 cullerades d'Oli d'oliva verge
2 cullerades de pinyons torrats
1 culleradeta de vinagre de Xerès
Pebre de colors acabat de moldre
sal Maldon



ELABORACIÓ

Tallar el meló per la meitat i amb una cullera especial, treure boles de meló. Tallar a les boles de meló una petita base per poder donar-los suport al plat. A la part superior, buidar-les una mica amb un ganivet de punta. Reservar en un plat.







Per a la vinagreta de pinyons, en un morter posar els pinyons torrats i picar una mica. Afegir el vinagre de xerès i l'oli d'oliva. Emulsionar amb unes varetes i reservar.

Tallar tires petites de pernil ibèric, enrotllar i omplir les boles de meló.





En un plat per servir, col·locar els bombons de meló amb farcit de pernil ibèric.




Afegir una mica de vinagreta en un costat.

Sobre els bombons de meló posar unes escates de sal Maldon, una mica de pebre negre acabat de moldre i unes gotes d'oli.



No afegir massa sal, ja que el pernil ja té molta sal, i la sal Maldon té un sabor més potent que la comuna, i ja estan per llepar-se els dits



                                                      

Bona acabada d'estiu, us espero en la propera entrada, 
que tingueu un feliç setembre



Júlia 

13 comentaris:

  1. Jo, Julia, només tinc un ramell de roses blanques, que per cert té, ja t'ho vaig dir, són de plàstic, té una rosa verda, algú la posaria allà per algun motiu, és la vida o jo li la done a la vida de la meua supersogra, la seua ànima, i estan sota el seu retrat.
    De totes les maneres, tot i no tenir flors de veritat, tu i el teu bloc i la meua dona i família són les meues flors, pels qui lluite i faig, dins de les meues possibilitats un món millor, que no perfecte.

    Vicent

    ResponElimina
  2. Quina pasada de publicació bonica!!!
    T'ho has ben treballat..., i ens has deixat com sempre coses molt interesants que ajuden a enriquirnos.
    GRACIES!!! desitjo que el teu estiu hagi estat ple de moments agradables; i ara tornem-hi; que la tardor també te el seu encant.
    UN DIA PLE DE FLORS PER A TU!!! MOLTS PETONS :)))
    Conxita

    ResponElimina
  3. Esa receta me la apunto! Qué bo!!
    Me ha encantado el post, preciosas fotos y la explicación del Feng Shui genial.
    Besos, Júlia.

    ResponElimina
  4. Hola, Julia.

    Es verdad, el tiempo pasa volando.
    Un post muy interesante... A mí me encantan las flores aunque no las veo, pero tengo muy pocas plantas por falta de sitio.

    Y qué te voy a decir de los bombones... ¡Deben estar deliciosos, además, son fáciles de preparar!

    Gracias por compartir...

    Un petó.

    ResponElimina
  5. Gracias por compartir la magia de la maravilla de tu blog
    Un abrazo inmenso

    ResponElimina

  6. Hola Julia, gracias por tu visita. Es una entrada espectacular, las flores son todas tan hermosa que siempre es un gusto tenerlas cerca.
    Un abrazo!

    ResponElimina
  7. Com m'agraden les flors que ens ensenyes. Quantes vegades he menjat meló amb pernil i lo bo que està. Besets guapa

    zaracabanyes.blogspot.com

    ResponElimina
  8. Hola Julia. Muy rico el melón y muy bien presentado.
    Las flores muy bonitas. Tan bonitas que me llegó le olor de todas ellas.
    Saludos

    ResponElimina
  9. Hasta hace muy poco no tenía mano para las plantas, pero últimamente se me da mejor y reconozco que un hogar sin ellas es muy pobre. Me ha gustado todos los conocimientos citados en cada clase de ellas. El melón es la fruta que más me gusta.
    Un abrazo

    ResponElimina
  10. Cuanta belleza y color nos regalas en esta entrada, gracias Julia por tus consejos. Me encantan las hortencias y este año me he tomado el trabajo de hacer nuevas plantitas con las ramas de la poda, estamos en el hemisferio sur y la primavera ya le ha dado algunos brotes a mis pequeñas plantas.

    mariarosa

    ResponElimina
  11. Que lindeza as flores, adorei o post!
    beeijos
    bellapagina.blogspot.com.br
    Facebook:Bella Página

    ResponElimina
  12. Julia, es un regalo ver esas fotos tan bonitas, aromáticas y florales, la fruta preparada, la mesa decorada y el jardín perfecto.
    Un abrazo

    ResponElimina