dissabte, 13 de desembre del 2014

FIRES DE NADAL A BARCELONA











Ja estem en Nadal i totes les ciutats canvien de decoració per posar una il·luminació especial i crear esdeveniments especials que únicament es donen durant aquestes dates. 






Una de les coses que més crida l'atenció en aquestes dates en qualsevol ciutat són els seus mercats nadalencs, en els quals pots trobar coses realment interessants en un ambient totalment especial i que  tenen molt èxit en qualsevol lloc i que abarroten de gent buscant tota mena de coses, especialment de temàtica nadalenca. 



                           

Avui m'agradaria parlar sobre els nostres mercats i tambe us parlaré d'un nou mercat que he anat a visitar aquest cap de setmana es diu Palo Alto Market és un nou mercat per a Barcelona, ​​basat en el concepte de l'street market popular. 












El recinte de Palo Alto, antiga fàbrica del Poblenou, rehabilitada i reconvertida en estudis i tallers de creadors.















Dissenyadors i artistes, Acull aquest mercat que ocupa els quatre carrers exteriors del recinte i 3 naus interiors en un total de 3700 m2 on s'han ubicat  els expositors i on hem trobat art, nou disseny, vintage, hand-made, street food, música i espectacles de carrer.




Aquests mercats serveixen per fer les primeres compres de les festes nadalenques! En un ambient relaxat i agradable a on trobar propostes per  fer un regal personal i especial als avis, pares, fills, parelles, amistats, i fins i tot els teus amics invisibles! De ben segur quedaran del tots sorpresos!
“El reciclatge fet creació” és una molt bona opció per aquestes festes, on alhora es pot regalar moda, originalitat, artesania, personalitat i respecte pel medi ambient!











Mercats Nadalencs a Barcelona

- Fira de Nadal: és una fira nadalenca que arrenca a la primera setmana de desembre i que alberga el mercat més famós de la ciutat. Gairebé tots els seus llocs estan dedicats al Nadal, especialment a elements decoratius, arbres, vesc, etc. Està en els voltants dels jardins de la Sagrada Família.




- Fira de Santa Llúcia: és una altra fira nadalenca i obre des de l'última setmana de novembre fins al dia 22 de desembre. 




Està just davant de la catedral i per tota la plaça pots trobar, a més de que venen coses nadalenques, diverses figures nadalenques que representen diverses imatges. Alguns delsllocs més cridaners són els que venen figures per al Betlem tallades a mà.




Tambe podeu trobar el Caganer és una de les figuretes més autèntiques dels pessebres nadalencs catalans. 

A primera vista només sembla un pagès defecant però, en realitat, aquest particular personantge amaga un missatge poderós: el seu excrement és el fertilizant que augura bones i abundants collites per a l'any que entra.

Per això, el Caganer a Catalunya és símbol d'alegria, 
bona sort i, sobretot, de creixement.

Aquests son els caganers mes venuts d'aquest any



- Col·lectiu d'Artesans de l'Alimentació: aquest mercat està durant tot l'any però té molts més llocs i coses a la venda durant l'època Nadalenca. 



Està en una plaça que hi ha prop de la popular Església de Santa Maria del Pi i té uns 20 llocs. En ells pots trobar no només productes nadalencs sinó també productes locals com formatges, xocolates, mels, herbes, patés, pastissos i fins vins.




 És el lloc perfecte per degustar els millors productes de la gastronomia catalana, amb especial atenció als típics de Nadal.


- Fira de Nadal de la Gran Via (Fira de Reis de la Gran Via). Aquest mercat de Nadal se celebra al llarg de la Gran Via, als carrers Entença i Muntaner. El mercat es divideix en dues seccions diferents, el mercat de les joguines a la zona propera a la Plaça de Catalunya i el mercat d'artesanies, prop de la plaça Espanya.




                   





   RECEPT


Canelons de Nadal


Potser em digueu que aquest menjar té arrels italianes, però jo us parlo de la tradició de fer canelons per Nadal a Catalunya.

Com us deia, a Catalunya es un costum molt arrelat cuinar per Nadal una bona "Escudella i Carn d'olla", un bullit típic de la terra del qual s'aprofitava tota la carn per, el dia després -Sant Esteve-, fer els canelons . Avui dia es compra la carn especialment per a ells, i cada casa té el seu toc.

Jo us explicaré el "toc" de la meva.

Ah! i això d'afegir paté com es fa  per estalviar temps, cadascú pot donar-li el toc que mes li agradi !!



Normalment els Canalons de Nadal representan moltes hores a la cuina.
Us presento una manera molt  fàcil de fer els Canalons de Nadal, que us estalviarà molt temps, i aixi podreu dedicar més temps als vostres i gaudir d'un plat tradicional i molt fàcil de fer.  Segur que us quedaran  molt bons !!!!



Ingredients:

400 g. de carn picada de porc
500 g. de carn picada vedella
500 g. de carn picada de pollastre
200 g. ceba picada
100 g. de panses
100 g. pinyons torrats
500 g. de salsa espanyola
150 g. de vi ranci
Pasta fresca d'ou
Oli oliva



Elaboració:

Saltejar els 3 Carns prèviament salpebrades
Retirar i Añadir la ceba. Deixar coure
Per extreure una part de ceba per la salsa
Añadir el vi ranci i Quan s'hagi evaporat, incorporar els Carns cuites
Coure tot junt 10 minuts, fer el Canaló AMB AQUEST farcit
Saltejar a part els panses, pinyons i decorar per sobre el Canaló
Agafar la ceba que Hem separat, Reduir-hi el vi ranci i Añadir el fons de vedella.




A Catalunya és tradicional que la família es reuneixi a menjar amb l'altra meitat que no havia pogut el dia anterior,  és tradicional menjar canalons de primer i pollastre farcit o tall rodó de segon. De postres sempre  neules i torrons




Hi ha una tradició prou estesa que fa que els més menuts de la casa hagin d'enfilar-se damunt d'una cadira per dir en veu alta un poema. Si a la gent gran els agrada, el nen s'endurà uns quants diners de premi. El següent és un poema típic:

     Sóc petitet així
     no conec ningú
     només el papa, la mama,
     les neules i els torrons. I aquí tinc una butxaqueta
     per ficar-hi calerons!!!



                    






Troballes esteses
ànimes voltant
tu i jo en aquesta dansa
pels carrers d'algun mercat


Senzillamentescriure.blogspot.com







Gracies pels teus comentaris, si t'agradra aquest post  comparteix-lo

7 comentaris:

  1. Qué delicia de canelones!!. Si los pillan mis hijos dejan el plato limpio.
    Un besito y feliz día

    ResponElimina
  2. Quin post Nadalenc més detallat! Gràcies per visitar el meu blog i deixar els teus comentaris, la veritat és que no pensava descobrir un blog que m'agradés tant i tant! En primer lloc, desconeixia el Palo Alto market, m'encataria visitar-lo, espero poder passar-m'hi aquest cap de setmana. Per acabar, quina recepta de canelons! Han de sortir boníssims! Gràcies pel post, molt bon treball!
    Petons i feliç setmana!

    antes Alta que sinsilla

    ResponElimina
  3. Un post precioso Julia.
    Que bien has explicado los mercadillos y las tradiciones de nuestra tierra. Unas fotografías preciosas.
    Ya se porque se me pasaban tus post, no me sales en la lista, que me avisa cuando uno de los blog que sigo hacen una entrada. He intentado introducir el nombre (URL) del tuyo y no me lo admite dice que no existe, seguro que ya me paso la otra vez y no recordé volver a intentarlo. Lo iré probando.
    Gracias por avisarme.
    Besitos

    ResponElimina
  4. ¡Qué bonitas ferias y mercadillos!.
    Me han gustado mucho.
    Y los canelones, para morirse.
    Un besote.

    ResponElimina
  5. Julia! Bonjour! J'espère que vous lisez le français parce que je ne peux pas communiquer en Catalan; je voudrais vous remercier d'être venue chez moi ET aussi vous dire que vos images ici sont magnifiques, car elles montrent un monde si beau entre l'espagnol et le français! BISOUS! Anita

    ResponElimina
  6. Estas tienedas y mercadillos se ve con gran variedad de productos, hay mucho donde eleguir y escoger.
    La receta deliciosa, me encantan los canelones y estos te han quedado deliciosos.
    Un beso.

    ResponElimina