diumenge, 20 de juliol de 2014

AVUI, FESTA AL JARDI.




L'estiu és l'època ideal per celebrar festes a l'aire lliure. Ja sigui al jardí, a la terrassa o a casa, sempre ens agrada donar en el clau amb la decoració. Avui us ensenyo com crear un bon ambient per a una festa i fer que sigui inoblidable.



                                         


Avui et proposo celebrar el canvi de mes amb una barbacoa  en el jardí.




Gespa i plantes, una terrassa en què descansar, una petita piscina són els imprescindibles per als mesos d'estiu, un lloc en el qual gaudir de la diversió, del relax i de un bon dinar o sopar al aire lliure.



Reunir familiars i amics, amb o sense un motiu especial és un dels grans atractius del jardí. Els adults podran relaxar-se, els nens jugar i tothom podrà gaudir d'un dia perfecte, i que millor que preparar una barbacoa.



Les barbacoes 

Són una bona forma de gaudir amb la família i els amics. Per això a l'estiu es converteixen en una de les alternatives més divertides del cap de setmana.




Hi ha multitud de versions sobre l'origen de la paraula barbacoa. Segons explica Urich Kevler en el seu llibre "Cuinar a la graella", prové de la manera de rostir dels paranyers canadencs d'origen francès, que rostien els caps de bestiar senceres travessades des del musell fins a la cua: 'De la barbe à la queue'.

No obstant això, altres mitjans oficials diuen que va ser introduïda a Europa pels conqueridors espanyols que la van aprendre dels taínos d'Haití, que guisaven carns en unes graelles trucades barbacoa.





Primer anem a decorar la taula,

El centre de taula pot ser original: de crudités amb pastanagues, pebrots, cogombres ... sobre una safata i llest per a ser menjat després de la primera impressió decorativa!




Un altre idea de centre de taula que queda molt fresc  és el de pedres sobre molsa (la molsa pot ser substituït per fulles seques a la tardor, o herba acabada de tallar a la primavera).



Tens al teu jardí flors naturals? podràs fer amb elles preciosos ramells de posar en gerros, o amb un llaç sobre la taula. 





Si no vols tallar-les, pots posar petites testos florits que després podran portar com a record teus convidats. Si no, les espelmes o les fruites són una alternativa excel · lent.
















Les caixes vintage també són un element que faria servir per decorar una festa al jardí.



 Tant et serveixen com a safata per anar traient cosetes, com per col · locar sobre plats i jugar així també amb diferents alçades.




Per beurequeden fantàstics uns senzills gots amb palletes de colors ...




 Els dispensadors de begudes amb llimonades de sabors  m'han encantat.



Tots coneixem els beneficis de la fruita fresca. Es tracta d'aliments amb propietats nutritives, per la seva alta aportació de vitamines, minerals, antioxidants i fibra.

A més és les postres ideal després d'una barbacoa ja sigui de carn o peix per la quantitat d'aigua que contenen i el seu poder refrescant i digestiu, a més ¡apenes aporten calories!


Per això, us proposo diferents formes de presentar la fruita fresca.





i per als més petits aquest refrescant bodegó de fruites






Ara qué ja ho tenim tot preparat anem amb la barbacoa.

El primer que cal decidir es si volem fer una barbacoa de carn, la més tradicional, o de peix ja que no es poden barrejar sabors. 




 Per al cas d'una barbacoa de peix cal tenir en compte que no s'ha de fer en un recinte molt petit ja que la seva olor és molt més forta i pot ser molest tant per als convidats com per als veïns. 

Per aquest motiu m'ha costat fer-la en casa, pero ara gaudim tots d'aquets bons moments. 



Es pot començar amb uns espetos de sardines, unes broquetes de sípia i llagostins amanides amb un raig de llimona i qualsevol peix a les brases tipus daurada, llobarro, truita que tan sols amb obrir per la meitat i salar-los ja estan deliciosos.





En el cas que ens decidim per la barbacoa tradicional, la que hem vist fins a la sacietat en les   pel · lícules americanes, podem degustar una varietat enorme. 




Començar amb uns xoriços i una mica de cansalada sol ser l'habitual i podem omplir els buits amb uns pebrots, uns tomàquets, patates embolicades en paper de plata o unes cebes per alleugerir una mica la consciència i l'estómac. 



Després es poden rostir unes broquetes de carn adobada, costelletes, secret ibèric, costelles o fins i tot si som de bon menjar, uns bons mitjanes.



 Això sí,  vigilia no es cremi la carn o haurem de reservar al restaurant més proper i ens sortirà cara la broma. 







Mentre es va cuinant la carn, l'ideal és tenir preparats uns entrants lleugers per anar fent boca.



 El millor és preparar un parell d'amanides diferents però ben fresquetes i tenir  un assortiment de salses com barbacoa, mojo picón o chumichurri argentí que van molt bé amb les carns.




I què beguda és la més adequada? 

Doncs hi ha gustos per a tots però la beguda estrella de les barbacoes és la sagnia i el truc perquè surti deliciosa és macerar les fruites en el vi almenys un hora abans de preparar-la. 
















Però recorda't també dels abstemis, dels que han de conduir, dels nens si n'hi ha ... Per a ells pots demanar consell a alguna empresa de cocteleria internacional per fer algun tipus de còctel sense alcohol que s'assembli a la sagnia.







Per a això pots barrejar diferents sucs de fruites amb gel picat i granadina. Això sí pensa en alguna cosa com gerres de colors per a la sense alcohol i de vidre per a la sagnia perquè tothom sàpiga distingir-les. 





I si no disposes del parament necessari per a tantes persones no ho dubtis, pots utilitzar plats i gots de plàstic o paper si els convidats són de confiança o pots recórrer a una empresa de lloguer de parament


               


A l'hora de decorar el teu jardí opta pel més simple. 







La millor idea és usar coberteria, gots, plats i tovallons d'un sol ús.







Utilitza unes estovalles en tons vius que transmeti un aire campestre...







i prepara els teus millors recons  perquè els teus convidats puguin gaudir d'un dia fantàstic.







Barbacoa nocturna




Celebrar una reunió d'aquest tipus et donarà molt més joc que l'anterior opció, no només perquè són menys habituals, sinó perquè a més et permetrà ser més atrevit.




Tracta de donar-li un toc de classe al teu reunió creant els millors còctels. 




Pots rebre els teus convidats amb les seves begudes favorites, el Mojito, la Pinya Colada, el Bloody Mary i el Cosmopolitan són els més fàcils de crear, i acompanyar el sopar amb un bon sorbet de llimona casolà.


















Per el menjar,  podem començar  amb   un, 




Salmorejo de cireres

Ingredients:
500g de tomàquets madurs
350g de cireres desossades
200g de pa del dia anterior
1/2 cogombre
1/2 gra d'all (treure el cor de l'all perquè no repeteixi)
150 ml d'oli d'oliva verge aproximadament
Sal al gust
Vinagre al gust
Ou (cuit per acompanyar)
Pernil serrà (per acompanyar)




Preparació:

Pelem els tomàquets, i els trossegem. Pelem el cogombre i el trossegem.
Traiem l'os a les cireres.
El un bol posem els tomàquets, el cogombre, les cireres, l'all, el pa, una mica de sal i vinagre.





A continuació el triturem amb la batedora, mentre anem afegint l'oli a poc a poc, com quan fem maionesa, fins que tot estigui integrat i ben fi.
si ens agrada mes fi encara ho podem passar pel colador xinès.
Ho posem a la nevera.





El servim ben fresquet acompanyat de l'ou dur picat i el pernil a daus. amb un rajolí d'oli per sobre.




Desprès podem continuar amb una innovació oferint pinxos d'au i tot tipus de carns acompanyats amb un toc de pebre negre o curri i una mica de fruita, prèviament passada per les brases. El contrast del dolç de la pinya o la poma amb el picant els encantarà a tots.


Com a postres pots optar pel clàssic gelat acompanyat per mànec, aquesta fruita donarà el toc tropical final.




La decoració és un dels punts forts d'aquest tipus de barbacoes. 



Opta per llums càlides, sofàs, butaques i música chill out per relaxar l'ambient. 



Escull la teva millor  cristalleria, vaixella i coberteria i opta per unes estovalles en tons foscos donant un toc més refinat a la vetllada.




Per als que teniu espais més reduïts també us deixo algunes propostes com aquesta. Increïble, però cert, i és que està clar que el que tingui terrassa i no tingui barbacoa és perquè no vol ...
I és que cada vegada hi ha més exemples que les terrasses no serveixen només per tenir plantes ...
I per si amb la barbacoa no hi ha prou aquí està l'exemple perfecte que també el que tingui terrassa i no tingui hort, és perquè no vol ...





Les barbacoes elèctriques tenen condicions similars a les anteriors però aquesta vegada amb un sistema de funcionament elèctric, 


aquestes graelles són perfectes per a les petites terrasses o apartaments que no poden permetre grans estructures com les anteriors.




 Són netes, útils, de reduïdes dimensions i compleixen totes les normes de seguretat.



Si encara no has col · locat aquest 'must have' a la teva terrassa espavila, no siguis l'última a gaudir de les millors àpats!



Espero que aquestes idees us serveixin  perquè puguis gaudir de les teves celebracions d'estiu. 





Quan vas a celebrar la teva  barbacoa?
 de dia o de nit ...en la terrassa o en el jardi...










Quines ganes de celebrar una festa i decorar fins al més mínim detall! Per ara hauré d'esperar ... però aviat muntaré algun sarau!













Ara us deixo amb el Hotel de la setmana,



Eco Resort & Wild Horse Sanctuary: un hotel a l'estil del vell oest americà





Situat al nord de Nevada en un ranxo de mig milió d'hectàrees, ofereix una experiència de luxe a l'estil del vell oest americà entre més de 600 cavalls



Les instal · lacions estan obertes des del 01 de juny al 30 de setembre. Un lloc on podràs experimentar el veritable salvatge oest



L'estada inclou allotjament, cuina gurmet occidental per esmorzar, dinar i sopar, begudes, servei i impostos i activitats, així com, servei de neteja, spa a l'habitació i serveis de bellesa.

Entre les possibles activitats inclouen passejades, tir amb arc, classes de nadius americans, passejos històrics guiats, excursions d'aventura, passejades amb bicicleta, aventures de carretera, classes de cuina.






Gaudeix de la deliciosa cuina de fusió nord-americana i nativa de l'oest al menjador o envoltat de fogueres sota les estrelles.


                                                



Aire fresc. Bona companyia.
Gaudim, sentim, deixem-nos portar, 
que les trobades d'estiu sempre són per estimar.

Cristina Company

Senzillamentescriure.blogspot.com



    





ELS COMENTARIS DONEN VIDA ALS BLOGS I ENS PERMETEN APRENDRE I ANIMAR ELS QUE ENS SEGUEIXEN, AIXÍ QUE NO HO DUBTIS I DEIXA EL TEU!

GRÀCIES PELS VOSTRES COMENTARIS

THANKS FOR COMMENT!


33 comentaris:

  1. Ohhhhh!!! Quines imatges més xules!!!! hi aniria de cap a tots els llocs que proposes!! A mi dinar, sopar o fins i tot esmorzar a l'aire lliure m'encanta... em dóna vida... i a casa meva hi busco mil i un llocs per poder gaudir-ne!!!
    Quin post més xulo!!
    Una abraçada!
    Marisol

    ResponElimina
  2. Ostres Júlia sempre et superes. És magnific i entren ganes de fer ja una trobada estiuenca.
    Moltes gràcies per la foto i per seguir confiant en mi per aquestes col.laboracions. Hem fan sentir be.
    Una abraçadissima, amiga.

    ResponElimina
  3. Hola Júlia,

    Doncs a mi també m'ha agradat molt el teu blog!. Sempre m'ha agradat cuidar els detalls, i penso que el teu blog és un curs de doctorat sobre el tema. I tant que el seguiré! A veure si trobo idees per fer inauguracions diferents a la meva galeria. Abans treballava en una galeria important i sempre donàvem alguna cosa diferent els dies d'inauguració. Sembla que no, però tot ajudava a fer més bé la feina. Ara estic pel meu compte i, passats els primers moments d'atabalament, procuraré cuidar aquests detalls tant i tant importants.

    Una abraçada!

    ResponElimina
  4. Un montón de ideas tanto de decoración como de todo lo referente a las barbacoas.
    Completísima entrada, Julia. Mis felicitaciones!
    Un abrazo.

    ResponElimina
  5. Que cosas más monas, me encantan.

    ResponElimina
  6. Que maravilla de ideas, una entrada maravillosa, todo me ha encantado, por que esta hecho con mucho gusto. Mil besicos

    ResponElimina
  7. Aniriem cap dret a aquests llocs tam ben decorats,i esta vist que en lo senzill i simple hi ha bellesa.
    Tenim per triar amb aquest recull de bones idees.
    Gràcies
    Una abraçada de les dues.

    ResponElimina
  8. Hola Julia, he vuelto a darme una vueltita por tu rincòn para admirar de nuevo tu fiesta y veo que el comentario que te dejé no ha salido. Te decìa que me han fascinado todos los detalles, en especial los bodegones de fruta que son obras de arte, los farolillos, las flores que adoro y aunque mi jardìn es pequeño me has dado ideas preciosas como las mini barbacoas y los juegos de luces nocturnos. Me ha encantado ese hotel en puro estilo western. Ideal. Gracias por tanta belleza.
    Un abrazo y feliz verano!

    ResponElimina
  9. Fez uma seleção maravilhosa de imagens com belas propostas!
    Passarei mais vezes!

    ResponElimina
  10. Lots of great ideas for a summer party~ thanks for inviting me!

    Carolyn

    ResponElimina
  11. Quina gran quantitat de bones ideas per una vetllada al aire lliure, nomès em falta el jardí, !!!
    Petons

    ResponElimina
  12. Some great ideas,which I will have to put to use,thank you for visiting my craft blog,xx Rachel

    ResponElimina
  13. Che belle ideee, tutte molto sfiziose. Mi piacciono troppo le palme fatte con babane e kiwi, sono davvero scenografiche

    ResponElimina
  14. Una fiesta a la que no le falta detalle en decoración y muchos platos deliciosos, barbacoa incluída. Gracias por tu invitación y tu visita. Bs y feliz finde. Sagra

    ResponElimina
  15. Che bel posto...meraviglioso..Tutto perfetto!!
    Adoro le feste ma non mi piace organizzarle..
    Tu sei bravissima..la prossima volta ti chiamo!!
    Grazie mille di essere passata da me..e grazie del commento..
    Mi unisco al tuo blog e vado a dare un'occhiata subito.
    buon fine settimana.
    Incoronata

    ResponElimina
  16. Uy!! M'ha encantat el teu bloc. Unes propostes genials pet aquests sopars d'estiu. Ja seguire les teves propostes gràcies per passar te peç meu blog!!

    ResponElimina
  17. M'ha agradat molt el teu blog. Enhorabona!! Salutacions

    ResponElimina
  18. Ohhh que maco!!!
    Ja que m'has convidat, m'apunto a la teva festa, tot, pero tot m'agrada; desde la Barbacoa, pasant per les begudes i els detallets que fan la vida bonica!!!
    Apa som-hi ves preparant la copeta que arrivo en una hora.
    PETONETS :)))
    Conxita

    ResponElimina
  19. Hola todo me ha encantado!! Me parece todo precioso y hace que nuestros eventos y reuniones familiares y con amigos sean más bonitas y agradables! Te sigo para ver todo lo que publicas. un beso!!!

    ResponElimina
  20. Hola Júlia! et retorno la visita ;). Quin munt de bones idees en aquest post, sens dubte amb una senzilla barbacoa ens podem lluir d'allò més aplicant uns quants dels teus consells! a veure si a la propera m'ho curro una mica i deixo els convidats bocabadats!! un petó!!

    ResponElimina
  21. Bom dia gostei muito da sua visita e vim conhecer , demorei me desculpe tá adorei seu blog e muito lindo beijos da Leila

    ResponElimina
  22. Hola Julia, Magnifico muestrario de ideas para montar una fiesta preciosa, e inolvidable.... lo más difícil será decidir cuales poner en práctica, pero una vez tomada la decisión, el éxito está asegurado
    Un bico

    ResponElimina
  23. Que buen post nos traes esta semana Julia, tan lleno de propuestas interesantes. Con el no nos faltaran ideas y sugerencias para poder organizar nuestras barbacoas y reuniones al aire libre este verano.
    Besitos

    ResponElimina
  24. Un post precioso me ha encantado y tomo nota de muchas de tus propuestas aunque no tengo jardin si tengo terraza y a las noches es cuando suelo hacer en ella barbacoas o bien cenamos , no hay como disfrutar con familiares y amigos, con o sin un motivo especial de una comida o cena ahora que el tiempo lo permite, en nuestra casa nunca falta la sangria el encargado de hacerla es mi cuñado le queda de relujo siempre la trae echa de su casa a ver si consigo me de la receta y la comparto en el bog es la mas rica que he tomado hasta ahora .
    Me encanta tu salmorejo de cerezas tomo nota para el año que viene aqui ya se ha terminado la temporada de las cerezas,seguro esta delicioso.
    Las decoraciones con frutas son una preciosidad el erizo es una cucada a mi que no me gusta la sandia y me han dado ganas de coger un trocito, muchas gracias por compartir todas estas ideas y detalles unicos para que nuestras celebraciones sean unicas.
    Bicos mil y feliz domingo wapa.

    ResponElimina
  25. Me gustan la cantidad de ideas que has dado es muy chulisima los botecitos como lamparitas y la sandia raton es muy chula la idea. Te invito a mi blog que es variado. Besossss

    ResponElimina
  26. Good morning Julia!

    Your photos are JUST THE BEST for ideas in summer entertaining! I am hoping to take photos in my own garden with tables decorated so beautifully! Thank you for inviting me to this lovely party of yours! Very delicious looking recipes, inspiring table décor, and lush gardens. Thank you!

    BISOUS, Anita

    ResponElimina
  27. M'agrada tot! les taules, les barbacoes, els jardins., les begudes, detalls... unes propostes envejables !!!gràcies per passar-te pel meu bloc!

    ResponElimina
  28. Una festa bellissima, organizzata in ogni minimo dettaglio, sarebbe stato bello partecipare! Un bacio

    ResponElimina
  29. Maravillosa entrada, como me gusta
    es lo que más disfruto del verano, reuniones con amigos y seres que quiero alrededor de una mesa bien puesta y largas tertulias,
    tomo nota de buenas ideas ;))

    un abrazo

    feliz julio !!

    ResponElimina
  30. Noia com t'ho has treballat! Aquest post s'ha de llegir amb mooooolta calma, quanta informació! aquest vespre m'ho miro amb detall, i també la resta del blog, si tot es com aquesta entrada ja has guanyat una seguidora més, m'encanta! Un petó maca

    "Les receptes que m'agraden"

    ResponElimina
  31. A mi el que més m'agrada és el suc de llima o "llimona" que dieu vosaltres, tot i que tu ets de Canals, però així, si tinguera una terrasseta em beuria molts sucs de llima i si poguera ser sense sucre, em fa a la gola i a la boca una sensció, la llima crua, de frescor i de vida que la necessite, de tant en tant també em fa això el vi, el vi negre.

    Una abraçada des del barri de Russafa de la ciutat de València, xicotet racó del nostre domini lingüístic.

    Vicent

    ResponElimina
  32. Olá amiga grata pela sua visita e venho retribuir a mesma, amiga quase que não encontrava onde podia comentar, amas andei até que encontrei e só tenho a dizer que gostaria muito de estar dentro desta maravilha.
    Tenha um lindo fim de semana com beijinhos de luz e muita paz.

    ResponElimina
  33. Pero q blog mas chuli tienes. Gracias por tu invitación, me quedo a seguirte. Un abrazo.

    ResponElimina