dimarts, 23 de juliol del 2013

EL RACO DE LA LECTURA

LLEGIR ÉS UN DELS PLAERS DE L' ESTIU.


Ara que molts de vosaltres heu començat les vacances o les començareu aviat, segur que us anirà bé saber algun llibre per portar-se, aquell que teniu  pendent o  potser sou dels que preferiu les versions més manejables que es poden portar fins i tot a la platja.







Podem  llegir en el  balcó, en la terrassa o en el  jardí en qualsevol espai ja sigui petit o gran, sempre hi ha aquell racó especial a on ...









tota lectura va deixant la seva petjada. I és tot aquest pòsit de reflexions, opinions i sentiments el que m'agradaria compartir amb tots vosaltres. 














Llegim per  satisfer necessitats i per viure més intensament.













Plaers de l'estiu, i ara de les vacances...




              Gaudir de la lectura  i esmozar   al balcó assoleiat





     
       Entre pàgina i pàgina  una migdiada























Des de qualsevol racó ,  es pot gaudir de moments únics







Un altra llibre que em va agradar molt i que també us recomano,  és de la mateixa autora que estic llegint ara

EL TEMPS ENTRE COSTURES de María Dueñas

Aquest és un llibre amb el gust d'aquelles històries d'abans. M'ha recordat "La Ciudadela" on el protagonista també toca fons i va superant els entrebancs fins a la remuntada. 

La lectura és senzilla i passa bé. La Sira ha deixat un futur més o menys estable per anar-se'n amb un jove atractiu i que l'abandonarà al Marroc prenent-li tot el que tenia. A partir d'aquí hauria d'haver acabat molt malament la història si no fos per què té la sort de trobar algunes persones que, meitat per bona fe, meitat per interès, l'ajuden a sortir-ne. La veritat és que li surt tot massa rodó i tot, acabarà sent una gran modista i també una gran espia.
Els escenaris estan entre Madrid, Tetuan, Lisboa... L'autora sap crear moments tendres i moments de tensió. Ens descriu amb tot detall els llocs, vestuaris, situacions, per què ens en fem una idea .



És d’aquells llibres que et fan anar dormir tard i que desitges trobar una estoneta per llegir-lo.






Aquest balcó Zen invita també a la lectura, vaig llegir que  algú  deia  " bona part som el que llegim " 






Gaudir del nostre racó "blanc"




 aquest apartat de balcons va dedicat a la Pilar aquest bloc d'aquesta setmana va dedicat a tu, se que poc a poc et vas introduint en la jardineria, com veuràs tot i tenint un balcó, pots tenir una racó a on gaudir de les teves aficions 




Les vacances les podem a profitar  també per mirar aquelles revistes que tenim pendents





m'ha fet molta gracia aquesta barbacoa, en el teu balcó també es poden fer les botifarres!!





fins i tot podem tenir un petit hort, tomaqueres, cols, alfàbrega...



o simplement  gaudir del color



i de les flors


I Ara us ensenyaré un últim balcó curiós i original...

 Aquest espectacular projecte, es tracta del Aquaria Grande Tower és un Hotel ideat per l'arquitecte James Laws. El innovador d’aquest hotel són les piscines que portaran cada una de les terrasses de l’Hotel. Aquest magnífic edifici està situat a Mumbai, la Índia.



Quan estigui acabat diuen que serà un dels edificis més macos del món. És una veritable obra d'art que us sembla...




 Estic segura  de que molts de vosaltres tindríeu ganes d’experimentar les sensacions que es deuen viure des de les espectaculars piscines dels balcons d’aquest hotel, encara que també és possible que alguns estiguin aterrats només de pensar que existeix aquest tipus de piscines.




... I ara de peus a terra 

I per deixar-vos amb bon gust de  boca. una ensalada freda molt fàcil i fresca

Ensalada de síndria, feta i olives
Ingredients
Per 4 persones
  • 750 gr. de síndria
  • 125 gr. de formatge del tipus  feta
  • 50 gr. d'olives negres sense os
  • 2 llimes,  si no tens pots fer-ho amb llimones.
  • 1/2 ceba vermella o de figueres
  • 1 cullerada de menta fresca picada
  •  una mica de julivert fresc, oli d'oliva, sal i pebre
Preparació
Es talla la ceba en forma de juliana molt fina i es posa en un bol amb el suc de les llimes.
Després es talla la síndria, jo ho faig a daus de uns 3-4 cm.
Finalment es posa la síndria a on la vulguis servir, el formatge feta també a trossos una mica més petits, afegim la menta picada i el julivert i a sobre tirem  la ceba que teníem amb el suc de les llimes, les olives i l'amanim amb oli, sal i pebre.
És perfecte per l'estiu, perquè el frescor de la síndria  està potenciat  per les llimes i la menta. Visualment, no pot ser més maca i el més important que és prepara en cinc minuts
Fins la propera...




















2 comentaris:

  1. Hola Júlia, t'he de dir que aquesta última recepta, la de la síndria, m'ha agradat molt i segurament durant aquestes vacances la faré. Gràcies per les teves idees i per aquests recons amb encant.
    Maria

    ResponElimina
  2. Waw!! el blog de la Júlia creix i es fa internacional. Felicitats, guapi!!
    N.

    ResponElimina